Magazin 16.06.2021 04:35

Red Bull Dance Your Style'ın ilk finalistleri belli oldu

Hip hop, popping, house dahil neredeyse tüm sokak dansı türlerini bünyesinde barındıran dans yarışması Red Bull Dance Your Style tüm heyecanıyla geri döndü.
Red Bull Dance Your Style'ın ilk finalistleri belli oldu

En yetenekli isimlerden oluşan yarışmacılar çok yakında iddialı performanslarıyla dans pistinde tozu dumana katacak. Yarışma öncesinde bu iddiaları üzerine bir fikir vermesi için özel bir performans sergileyen Gülay Tezcan, Eylül Kaplan, Rıdvan Bayar ve Bayram Biser Mutlu, önceki yıllarda gösterdikleri performanslarla ‘Wild Card’ hakkı elde etti. Red Bull Dance Your Style’ın ilk finalistleri Gülay, Eylül, Rıdvan ve Bayram, ‘Elevator Moves’ videosuyla bir araya geldi. Asansör kapısı açıldığı andan kapanana kadarki süre içinde en özgün figürleriyle performans sergileyen Biser, Gülay, Eylül ve Rıdvan yarışma öncesinde en iyilere meydan okudu.

İzleyicinin jüri olarak kazananı belirlediği yarışma; Red Bull Dance Your Style 2021 dansın en iyilerini belirlemek için geri döndü. Dans pistlerini yeniden yeteneklerle buluşturmaya hazırlanan Red Bull Dance Your Style elemeleri, bu yıl Instagram üzerinden toplanan başvurularla tamamlandı bile. İzmir, Ankara ve İstanbul’da haziran ayı içerisinde gerçekleşecek elemelerin ardından jüri tarafından seçilecek 16 dansçı ise 4 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleştirilecek Red Bull Dance Your Style Türkiye Finali’nde Türkiye’nin en iyisi olmak için mücadele verecek. Türkiye’nin en iyisi seyircilerin oylarıyla belirlenecek. Dansçıların Hip hop, popping, house dance gibi sokak dansı stillerinde hünerlerini sergileyeceği yarışmada kadın ve erkek dansçılar birlikte yarışacak. En iyi olan isimse Güney Afrika’da düzenlenecek Red Bull Dance Your Style 2021 Dünya Finali’nde Türkiye’yi temsil edecek.

ELEVATOR MOVES YAYINDA

Biser, Gülay, Rıdvan ve Eylül’ün yarışma öncesinde iddialı performanslarını sergilediği Elevator Moves Red Bull Türkiye Instagram hesabında yayınlandı. Ayrıca Gülay, Eylül, Rıdvan ve Biser wild card ile Red Bull Dance Your Style’ın ilk finalistleri oldu. Asansör kapısı açıldığı andan kapanana kadarki süre içinde en özgün figürleriyle bireysel olarak performans sergileyen 4 dansçı, önce dans pistine ardından en iyilere meydan okudu. Başvuruları tamamlanan yarışmaya dair detaylı bilgi ise RedBullDanceYourStyle.com adresinde. Dünyanın dört bir yanından en başarılı dansçıları bir araya getiren bu benzersiz yarışmada, Türkiye’yi temsil etmek isteyen dansçılar finale kalmak için davet edildikleri en yakın eleme noktası olan stüdyoda performans gösterecek.

Red Bull Dance Your Style hakkında

30’dan fazla ülkede, 50 ayrı noktada düzenlenen Red Bull Dance Your Style, dansçıların herhangi bir street style türünde performans sergilediği, müziğe ve beklenmedik ritimlere doğaçlama ayak uydurduğu, izleyicilerle etkileşime geçtiği teke tek yarışma formatında gerçekleşen dans yarışmasıdır. Bulunduğu şehrin kültürüne göre de şekillenen Red Bull Dance Your Style, İtalya’da popüler dansın figürleriyle geleneksel dansla buluşurken, Fransa’da sokak dansı ile Japonya’da ise takibi zor hızlı figürler izleyicileriyle yeniden şekilleniyor. Seyircinin kartlarını havaya (kırmızı