Kültür Sanat 17.03.2018 08:00

Ressam Onay Akbaş'tan Çok Özel Bir Sergi:'Kıyısız Dalgalar'

Ressam Onay Akbaş'ın sanat yaşamı boyunca ürettiği eserlerden derlenen "Kıyısız Dalgalar" İş Sanat Kibele Galerisi'nde 5 Mayıs tarihine kadar görülebilir.
Ressam Onay Akbaş'tan Çok Özel Bir Sergi:'Kıyısız Dalgalar'

Bugüne kadar birçok ülkede 50’nin üzerinde kişisel sergi açan, çok sayıda karma sergiye, fuar ve bienale katılan, birçok özel koleksiyon ve müzede eserleri bulunan Onay Akbaş’ın İş Sanat Kibele Galerisi’ndeki sergisi, 5 Mayıs'a kadar sanatseverlere açık olacak.

Onay Akbaş, Paris’te geçirdiği yıllarda kendi içsel yolculuğunuda yaşar. Bu yıllar onun kendi dilini oluşturması anlamında da en verimli olduğu zamanlardır. Fareler, Ruh Çağıranlar, Korkuluklar, Kelebek Avcıları, Kuklalar, Oyun-Oyuncak-İktidar, An ve Bellek, Bitmem(iş)lerim, Varoluş Karnavalı, Dalga, Düşlemler gibi eserlerinde evrensel temaları kullanan sanatçıyı en farklı kılan yanı ise çizgi ve renk dünyasındaki canlılıktır.
Eserlerinde primitif sanattan grafitiye uzanan bir figür anlayışıyla, kendine özgü hiç de masum olmayan bir imgeler dünyası yaratarak en trajik olayların dahi ironik bir boyutu olabileceğini izleyicilere hatırlatan Akbaş, yaptığı her resimle yeni bir yönünü keşfettiğinin altını çiziyor.