Magazin 22.01.2022 04:53

Rıza Akın'dan 'Babamın Yalanları'

Rıza Akın'dan 'Babamın Yalanları'

Tiyatro, sinema ve televizyon dünyasının yakından tanıdığı Rıza Akın’ın Babamın Yalanları ismini verdiği öykü kitabı Doğan Kitap tarafından yayımlandı. Akın’ın çocukluğuna dair sıcak anılardan izlerin olduğu, özellikle Adana sıcağının derin hissedildiği Babamın Yalanları, 10 samimi öyküden oluşuyor. Bugüne kadar 22 film ve dizide önemli rollere hayat veren Rıza Akın bu sezon atv'de yayınlanan Kalp Yarası dizisinde rol alıyor.

“Rıza Akın’la çok zaman önce –öyle olması gerektiği gibi–güneşin kavurduğu bir Adana yazında karşılaşmıştım. Elini sıkarken yıllar sürecek bir işbirliğinin, daha da önemlisi derin bir dostluğun beni beklediğini bilmiyordum. Bu gösterdiğinden çok daha fazlasını saklayan suretin ardında büyülü kuşlarla uçan bir çocuğun yaşadığını sonradan öğrendim. 

Öğrendim ve o sayesindedir ki efsunlu yılanlar besledim, acılı yeniyetme garsonların tabancalarını sakladım, şen şakrak akrabalarla kahkahalar attım, sahibini arayan madalyaların peşine takıldım, geri dönülmez rüyalara daldım, curcunalı kavgalara atladım, velhasıl bir mana aradığımız bu hayatın şenlikli ıstırabına, yegâne evimizin çocukluğumuz olduğuna bir kere daha şahitlik ettim.”

Tayfun Pirselimoğlu