Spor 25.03.2019 13:02 Güncelleme: 25.03.2019 13:30

Rob Gronkowski Emekliliğini Açıkladı

NFL'in son şampiyonu New England Patriots'ın yıldız tight endi Rob Gronkowski, aktif korumalı futbol kariyerine nokta koydu.
Rob Gronkowski Emekliliğini Açıkladı

Bertan ERMAN

Geride bıraktığımız sezonda New England Patriots ile kariyerinin 3. Super Bowl şampiyonluğunu yaşayan Rob Gronkowski, Instagram hesabından emeklilik kararını şu ifadelerle duyurdu:

"Her şey, 20 yaşımdayken NFL Draftı'na katılmakla başladı; hayalim gerçekleşti ve birkaç ay sonra 30 yaşıma gireceğim şu günlerde, hayatımın en büyük kararlarından birini aldım. Bugün itibarıyle futbolda oyuncu olarak emekliliğimi açıklıyorum. Beni 2010 yılında seçerek, bana fırsat veren Sayın Kraft'a (Robert Kraft) ve Coach Belichick'e (Bill Belichick) minnettarım. Saha içinde ve saha dışında, geride bıraktığım 9 yılda çok güzel tecrübeler edindim. Tanıdığım insanlar, kurduğum dostluklar, şampiyonluklar... New England Patriots Organizasyonu'na her fırsatta bana birçok değeri öğrettikleri ve katkıları için teşekkür ederim. Dünya çapında bizi destekleyen bütün Patriotslılar'a teşekkür ederim. En iyisi olmak için çalıştım ve beni böyle kabul eden herkese teşekkür ederim. Ama şimdi, geleceğe büyük bir tebessümle adım atma zamanı. New England Patriotslılar, hayatımın geri kalanında her zaman kalbimde olacak. Bu kadar muhteşem bir organizasyonda oynayıp başarılı işler çıkarmak inanılmaz bir onur. Şu anki ve geçmişteki takım arkadaşlarıma, her yıl muhteşem kadroların bir parçası olduğum için ayrıca teşekkür ederim. Sizleri gerçekten özleyeceğim. Bu dönemki yolculuğum, geçmişteki harika anılarım ve gelecekte neler olacağını bilmediğim şeyler için şerefe!"

2010 yılından bu yana sadece New England Patriots için mücadele eden Rob Gronkowski, 5 kez Pro Bowl'a ve 4 kez All Pro'ya seçilirken, 2014 yılının en iyi geri dönüşüne imza atan oyuncu ödülüne layık görüldü. Pas yakalamalarda, maç başına 68.4 yarda ortalama ile tight endler arasında bu alanın zirvesinde yer alan Gronk, 79 pas yakalama touchdownı ile bu alanda da en iyi 3. tight end oldu. Başarılı oyuncu, Massachusetts ekibi ile Super Bowl 49, Super Bowl 51 ve Super Bowl 53'te şampiyonluklar yaşadı.