Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 30.08.2019 11:27

Rolü için imamdan özel ders aldı

Akif Belgesinde vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un babası Tahir Efendi'ye hayat veren ünlü sanatçı Ünal Zorer, rolüne nasıl hazırlandığını anlattı.
Rolü için imamdan özel ders aldı

Tahir Efendi rolünün ilk geldiğinde çok heyecanlandığını ve defalarca rolün detaylarını okuduğunu söyleyen Zorer, ciddi bir hazırlık sürecine girdiğini anlattı. ‘Hayalimdeki rol canlandırdım’ diyen Zorer, ‘Hep aklımda olan, öz maneviyatımı daha iyi anlatabileceğim, özümü anlatabilecek bir karakter” dedi.

  İmamdan özel ders aldı

 Tarih araştırmalarının ardından Bayramiç’ine çekimlerden 2 gün önce giderek vatan şairimizin doğup büyüdüğü yerleri görmek istediğini söyleyen Ünal Zorer, Ersoy’un babası Tahir Efendi’nin imamlık yaptığı Camii’ye de gittiğini açıkladı. Camii imamından özel ders aldığının da altını çizen Zorer, “Kuran-ı Kerim okurken telaffuzu nasıl yapılır, ağız ve hançere teknikleri nelerdir onları öğrendim. Tahir Efendi hakkında da uzun uzun sohbetler ederek bilgiler aldım” dedi.

 Bölgenin yaşlılarından Tahir Efendi'yi dinledi

 Çekimlerden önce Mehmet Akif Ersoy ve babası Tahir Efendi’nin müze haline getirilen evini de gezdiğini söyleyen Ünal Zorer, gördüklerinin ve öğrendiklerinin rolü için çok değerli olduğunu anlattı. Sadece müzeyle sınırlı kalmadığını da söyleyen Zorer, “Bölgedeki tarihi camileri de ziyarete gittim ve Bayramiç’inin ileri gelen yaşlılarıyla Mehmet Akif Ersoy ve babası Tahir Efendi hakkında bilgiler aldım” dedi.

 Rolü için özel kostüm dikildi

 Akif Belgeseli’nde giydiği kostümün de kendisi için özel hazırlandığını açıklayan Ünal Zorer, “İçinde kendimi çok iyi hissettim, manevi olarak çok iyi bir duyguya girdim” dedi.

 Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı Akif Belgeseli, 31 Ağustos Çanakkale’de gala gösterimi yapılacak.