Spor 19.05.2019 02:23 Güncelleme: 19.05.2019 03:28

Roma'da dev final: Novak Djokovic - Rafael Nadal

Roma Açık'ta yarı finallerin ardından Novak Djokovic ile Rafael Nadal rakiplerini geçerek finalde birbirlerinin rakibi oldu.
Roma'da dev final: Novak Djokovic - Rafael Nadal

Roma Açık finalinde dev eşleşme...

Fransa Açık öncesi son toprak kort hazırlık turnuvası finali dev bir eşleşmeye sahne olacak. Tenis tarihinde en çok karşı karşıya gelen (54) iki tenisçi Rafael Nadal ile Novak Djokovic Roma'da şampiyonluk kupası için karşı karşıya gelecek.

NADAL'IN İLK TOPRAK FİNALİ

Burada 8 şampiyonluğu bulunan Rafa, geçtiğimiz hafta Madrid'de kendisini yarı finalde saf dışı bırakan Stefanos Tsitsipas'ı Roma'da rahat geçti. 6-3 ve 6-4'lük 2 setle rakibini mağlup eden Nadal bu yıl oynadığı bir toprak kort tunuvasında ilk kez finale yükseldi.

NOLE'DEN ÜST ÜSTE 2 FİNAL

Madrid'de şampiyonluğa ulaşan ve yeniden formu yükselen Novak Djokovic çeyrek finalin ardından yarı finalde de oldukça zorlu bir mücadele ile yüzleşti. Nole, Arjantinli Diego Schwartzman’ı 6-3, 6-7 ve 6-3'lük setlerle 2-1 yendi ve üst üste ikinci toprak turnuvasında da finale yükseldi.

SON MAÇI KAZANAN DJOKOVİC

54. kez karşılaşacak olan Djokovic - Nadal rekabetinde Sırp raketin 28-25 üstünlüğü bulunuyor. Bu ikili, en son sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık'ta karşı karşıya gelmiş ve kazanan Sırp tenisçi olmuştu.

YENİ MASTERS LİDERİ KİM OLACAK?

33 Masters zaferi ile en çok Masters kazanan iki tenisçiyi karşı karşıya getirecek Roma Açık finali bugün TSİ ile 17.00'de oynanacak. Bu maçı kazanan isim ayrıca 34. Masters kupasını kazanarak en çok Masters zaferi olan oyuncu unvanını da ele geçirmiş olacak.