Magazin 19.01.2020 10:30 Güncelleme: 18.01.2020 19:46

Rotahane ile Eskişehir ve OMM Müzesi'ni Keşfettiler

Pervin Ersoy'un yürüttüğü 'QNB Finansbank'la Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz' 16-17 Ocak tarihlerinde Eskişehir'e özel bir seyahat düzenledi. Eskişehir'e yeni bir sanat çehresi kazandıran OMM Müzesi ve tarihi dokusuyla Eskişehir, ünlülerle seyahat yapılan projeye ev sahipliği yaptı.
Rotahane ile Eskişehir ve OMM Müzesi'ni Keşfettiler

 

 

Türkiye’nin tanıtımı ve iç turizme verilen önemin arttırılmasını hedefleyen Pervin Ersoy ‘QNB Finansbank’la Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz’ projesi kapsamında gerçekleştirilen turun istikameti Eskişehir oldu. Rotahane ve projenin iş ortağı Sacred7 Travel tarafından gerçekleştirilen seyahate Saba Tümer, Atıl Kutoğlu, Onur Büyüktopçu, Melike Öcalan ve aralarında iş dünyasından da isimlerin olduğu tur katılımcıları eşlik etti.

Gidiş ve dönüşlerin tren yoluyla yapıldığı seyahatte katılımcılar, tren seyahati boyunca renkli görüntüleriyle yolculuğun tadını çıkardı. Grubun Eskişehir’deki ilk durağı Odunpazarı’ndaki Kurşunlu Külliyesi ve Eskişehir’in Beyaz Altını olarak adlandırılan Lületaşı Müzesi oldu. Şehrin dünya kültür mirasına eklediği en önemli eserler arasında yer alan ve Osmanlı ile Türkmen yerleşim biçimleri yansıtan Odunpazarı Evleri’yle tarihi yerleşim merkezi soğuk havaya rağmen ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Kültür ve tarih dolu bu seyahatte ilk gün keşfedilen bir diğer kültürel değer de Eti Arkeoloji Müzesi’ydi. Müzede iki bin parça içinde ilginç eserlerle karşılaşılırken, bunlar içinde bulunan ‘Bol Şans’ eseri seyahat sever grubun ilgisini çeken ögeler arasında yer aldı. Müzede çok sayıda mitolojik figürü incelendi ve tarihin karanlık dönemlerine yolculuk yapıldı.

OMM Müzesi’yle Sanat Yolculuğu

İkinci günün tamamı Eskişehir’e yeni bir soluk getiren Odunpazarı Modern Müzesi’ne ayrıldı. Yaklaşık 4500 metrekarelik alana sahip olan; içerisinde sergileme alanları, çeşitli etkinlik mekanları ve atölyeler barındıran bu özel müzeyi yakından inceleme fırsatı bulan katılımcılar, dünyaca ünlü Japon mimarlık ofisi Kengo Kuma and Associates imzası taşıyan yapıya da hayran kaldılar. Mimar ve koleksiyoner Erol Tabanca kuruculuğunda hayata geçirilen OMM Müzesi’nde resim, heykel, video sanatı, dijital eserler gibi pek çok farklı disiplinden eser görüldü. Porsuk Çayı’ndaki kısa bir molanın ardından projeye katılan ünlüler ve ekip İstanbul’a döndü.

Pervin Ersoy, ‘QNB Finansbank’la Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz’ projesinin Eskişehir turuna katılan tüm ünlülere teşekkürlerini sundu. Ersoy, “Kış aylarında da iç turizmin canlı tutulması gerektiğini düşünüyoruz. Hatta Eskişehir gibi bazı şehirlerin atmosferi kış aylarında da farklı bir anlam kazanıyor. Özellikle çocuklara ve ailelere ülkemizin sanat ve kültürel değerlerini tanıtmak için bulduğumuz her fırsat çok önemli” dedi.