Vakıf Katılım web
Ekonomi 13.06.2018 19:38

Sabancı Holding Ve Enerjisa'da Üst Düzey Atamalar

Bünyesinde Enerjisa Enerji A.Ş. ve Enerjisa Üretim A.Ş. şirketlerini bulunduran, Sabancı Holding Enerji Grup Başkanlığı'na Kıvanç Zaimler atandı.
Sabancı Holding Ve Enerjisa'da Üst Düzey Atamalar

Bu atama ile birlikte Enerjisa Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Enerjisa Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini de Kıvanç Zaimler üstlenecek. Enerjisa Enerji CEO’luğuna ise Ziya Erdem getirildi.

Zaimler ve Erdem, 1 Temmuz itibarıyla yeni görevlerine başlayacak.

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2008 yılında Enerjisa’ya katılan ve çeşitli üst düzey görevlerde bulunan Kıvanç Zaimler pek çok başarıya imza attı. Enerjisa, inovatif iş modelleri ve teknoloji odaklı yaklaşımıyla yeni nesil enerji dünyasının öncü ve lider şirketi haline geldi. Zaimler, ayrıca Türkiye’de örnek olarak görülen başarılı bir halka arzla Enerjisa Enerji’nin bugün yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline gelmesine katkıda bulundu. Zaimler’e, bugüne kadar sağladığı katkılar için teşekkür ediyor, Sabancı Holding Enerji Grup Başkanlığı görevinde de başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Enerjisa Enerji’nin başarılı yolculuğuna liderlik etmek üzere CEO olarak atanan Ziya Erdem’i tebrik eden Göçmen, “Erdem’in tecrübeleri ile 20 milyon nüfusa hizmet verdiğimiz, Topluluğumuz için stratejik öneme sahip olan enerji alanında değerli katkılar sağlayacağına ve Enerjisa Enerji’nin başarılı performansının katlanarak artacağına inanıyoruz. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Kıvanç Zaimler Özgeçmiş:

Kıvanç ZAİMLER, İstanbul Erkek Lisesinden mezun olmasının ardından 1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini aldı. Kariyerine 1992 yılında başladı. 2008 yılına kadar sırasıyla Türk Elektrik Endüstrisi, RAM Dış Ticaret ve Aygaz şirketlerinde çeşitli yönetici pozisyonlarında bulundu.

2008 yılında Ticaret Direktörü olarak Enerjisa’ya katılan Zaimler 2013 yılına kadar Enerjisa’nın Doğal Gaz iş kolunun koordinasyonunu üstlendi. 2013-2015 yılları arasında Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü olarak görev aldı. Bu görevinde 14 ili kapsayan 3 dağıtım bölgesinde, 9 milyon müşteri ve 20 milyon nüfusa elektrik dağıtımını üstlenen bir organizasyonun yeniden yapılanma ve entegrasyon sürecini yönetti. Ağustos 2015 - Mart 2016 tarihlerinde Enerjisa Satış Şirketleri Genel Müdürlüğü görevinde Enerjisa’nın serbest piyasaya hazırlık sürecinde tüketici odaklı yeni marka konumlandırma çalışmalarını yürüttü.

1 Mart 2016 tarihinden itibaren elektrik üretimi, dağıtımı, ticareti ve satışında büyük bir portföy yöneten Enerjisa’da CEO olarak görev almıştır.Enerjisa’nın stratejik yeniden yapılanma projesi kapsamında, iş kolu özelinde odaklanan iki ayrı yapının oluşturulması sürecine de liderlik eden Zaimler, Eylül 2017 tarihinden itibaren, Enerjisa Enerji A.Ş. şirketine CEO olarak atanmıştır. Bu görevinde Zaimler liderliğinde Türkiye’nin en büyük özel sektör halka arzı olan Enerjisa Enerji, BIST 30’da işlem görmeye başlamıştır.

Kıvanç Zaimler evli ve 1 kız çocuk babasıdır. Enerji sektöründe muhtelif Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif görev yapan Zaimler, geçmişindeki profesyonel basketbol hayatı ve katıldığı birçok profesyonel gelişim programlarının yanı sıra, kişisel farkındalık ve bireysel gelişim konularında da eğitim almış, gönüllü olarak mentorlük ve koçluk yapmaktadır.

Ziya Erdem Özgeçmiş:

1963 doğumlu olan Ziya Erdem, 1984 yılında U.S. International University San Diego İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra, 1986 yılında U.S. National University San Diego’da aynı bölüm üzerine yüksek lisans programını tamamladı. 1988 yılında Pabalk Şirketler Grubu’nda Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı olarak çalışma hayatına başlayan Ziya Erdem, sırasıyla Mansan Mantar Gıda Sanayi, TicaretNet, Türk Nokta Net, Sabancı Telekomünikasyon, İnterkom Telekomünikasyon ve CETEL Çalık Enerji Telekomünikasyon’da üst düzey yöneticilik pozisyonlarında görev aldı.

2008 yılında telekom operatörlerine teknoloji ve servis sağlama alanında dünya lideri Ericsson’a katılan Ziya Erdem 2010 – 2017 yılları arasında Ericsson Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı ve Ericsson Türkiye Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. 2017 yılından bugüne Bilgi ve İletişim Teknolojileri ile Dijital Dönüşüm konularında Danışmanlık hizmeti vermektedir.

55 yaşında olan Ziya Erdem, evli ve bir çocuk babasıdır.