Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam 19.03.2016 20:08

Şahin: Saldırının Almanya Konsolosluğu uyarısıyla ilgisi yok

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yaralıları ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'deki dış temsilciliklerin hafta içi yaptığı uyarılarla ilgili bir soru üzerine, "Konsolosluk uyarısıyla bu saldırının alakası yok" dedi. YENİBİRLİK - İstanbul…
Şahin: Saldırının Almanya Konsolosluğu uyarısıyla ilgisi yok

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yaralıları ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'deki dış temsilciliklerin hafta içi yaptığı uyarılarla ilgili bir soru üzerine, "Konsolosluk uyarısıyla bu saldırının alakası yok" dedi.

YENİBİRLİK - İstanbul Valisi Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etti. Vali Şahin, ziyaretinin ardından kısa bir açıklama yaptı. "Biz de elimizden gelen tedbirleri en iyi şekilde almaya devam ediyoruz. Bu konu da ayrıca incelenecektir. Şu anda burada 16 hasta var, 4'ü yoğun bakımda, buradan taburcu olan 4 kişi, 3 kişi başka hastanelere sevk edildi" dedi. Valiliğin, yabancı ülke temsilciliklerinin uyarılarına karşı yaptığı açıklamanın sorulması üzerine Şahin "O uyarıyla, istihbaratla, bugün gerçekleşen olay arasında doğrudan bir bağlantı yok. Dolayısıyla oradaki açıklama, o olayla, olgu ile ilgiliydi. Bu konunun olayla ilgilisi olmadığını şimdilik düşünüyoruz" diye konuştu.

VALİ 'PANİĞE GEREK YOK' DEMİŞTİ 

Almanya Türkiye'de terör alarmı vermiş ve Ankara'daki Büyükelçilik, İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul'daki Alman Lisesi kapatılırken, Almanya Dışişleri Bakanı düzenlediği basın toplantısında Türkiye'deki Alman temsilciliklerine ve okullarına yönelik çok ciddi bir terör saldırısı ihbarı aldıklarını söylemişti. İstanbul Valisi Vasip Şahin, ise Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun güvenlik nedeniyle kapatılmasıyla ilgili, “Biz vatandaşımızı, abartılı birtakım haberlerle veya duyumlarla paniğe sevk edici bu tür davranışların doğru olmadığını düşünüyoruz” demişti.