Sakarya 09.07.2020 12:49 Güncelleme: 09.07.2020 15:52

Sakarya Valisi Kaldırım: Patlamada 3 şehidimiz var

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde patlayıcıların intikalleri esnasında patlama meydana geldi.
Sakarya Valisi Kaldırım: Patlamada 3 şehidimiz var

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde patlayıcıların intikalleri esnasında patlama meydana geldi.

Taşkısı mevkisinde dağlık alanda patlama yaşandı.

Patlamanın ardından bölgeye, sağlık, itfaiye, güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin bölgedeki çalışmaları devam ediyor.

 "3 şehidimiz, 6 yaralımız var"

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, yaptığı açıklamada, Hendek'teki havai fişek fabrikasında 3 Temmuz'da meydana gelen patlamanın ardından burada bulunan patlayıcıların Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ve görevli savcıların talimatlarıyla uzman patlayıcı ekiplerle Adapazarı ilçesi Taşkısığı Mahallesi'nde bulunan taş ocağına intikali sırasında patlama meydana geldiğini söyledi.

Malzemelerin kamyon üzerindeyken patlamanın geçekleştiğini aktaran Kaldırım, "Patlayıcıların intikalleri esnasında patlama meydana geldi. Patlamada 3 şehidimiz, 6 yaralımız var. Yaralılardan 1'inin durumu ağır." ifadesini kullandı.

"Kontrollü patlatma amacıyla kamyondan indirildiği sırada yaşandı"

İçişleri Bakanlığı, Sakarya'daki patlamanın havai fişek fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü patlatma amacıyla kamyondan indirildiği sırada yaşandığını, 3 jandarma personelinin şehit olduğunu, 6 personelin yaralandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sakarya-Hendek ilçesi Taşkısığı Mahallesinde faaliyet gösteren taş ocağında Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereği Havai Fişek Fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü şekilde patlatılması maksadıyla taşıyan kamyondan indirildiği esnada patlama meydana gelmiştir. Meydana gelen patlamada 2'si patlayıcı madde imha timinden olmak üzere 3 jandarma personelimiz şehit olmuş, 6 personelimiz yaralanmıştır."

Bugüne kadar 15 tonluk patlatma işlemi gerçekleştirildi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sakarya'daki havai fişek fabrikasında yaşanan patlama sonrası bugüne kadar 15 tonluk bir patlatma işlemi gerçekleştirildiğini, bu mühimmatların usul içerisinde imha edildiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 askerin şehit olduğu patlamada yaralanan 11 jandarma personeli ile kamyon şoförünün tedavi altına alındığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Soylu Sakarya'daki patlamada yaralananları ziyaret etti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sakarya'daki patlamada yaralanan işçileri hastanede ziyaret etti. 

Adapazarı ilçesi Taşkısığı mevkisindeki patlama bölgesinde çalışmalarını tamamlayan Bakan Soylu ve beraberindeki Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, yaralananların bir kısmının tedavide bulunduğu Yenikent Devlet Hastanesine geçti. 

Hastane görevlilerinden yaralıların durumu hakkında bilgi alan ve yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten Soylu ve Çetin, daha sonra hastaneden ayrıldı. 

Bakan Soylu'nun hastane ziyaretine, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Levent Bülbül, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ve Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu da eşlik etti.