Vakıf Katılım web
Magazin 15.09.2020 03:00

Salih Dinçel "HAYYAM" dedi

Salih Dinçel'in 4.müzik çalışması ve ilk uzunçası "Hayyam" müzik piyasasındaki yerini aldı.
Salih Dinçel

 2018 yılında telefona kaydettiği besteleri usta müzisyen Şuayip Yeltan’a dinletmesiyle kayıtlar başladı ve 1,5 yıl süren albüm düzenlemeleri Kınay Production etiketiyle 19 Eylül günü yayınlanacak. Albümdeki şarkıları oluşturan sözler İranlı ünlü filozof ve matematikçi Ömer Hayyam’a, müzikler Salih Dinçel’e, düzenlemeler ise Şuayip Yeltan’a ait.

BU BENİM KENDİMİ TAM ANLAMIYLA TEMSİL ETTİĞİM İLK ALBÜMÜM Albümün tematik bir dünya albümü olduğunu belirten Dinçel: “ Hayyam’ın yaşam sevinci içeren, dünya hayatına dönük farkındalık yarattığını düşündüğüm rubailerini yaşatmak istedik. Albümün tamamı dinleyicide tek ve bütün bir duygu yansıtacak.

Hayalim ise bu albümün bir gün tiyatro, dizi veya filmlerde yer alıp izleyicilerle buluşmasıdır“ dedi.Salih Dinçel, telefonda hatıra olarak kalacağını düşündüğü bu bestelerin albüm olmasını ise düzenlemeleri yapan Şuayip Yeltan’ın evrensel müzik dünyasının gücüne bağladığını belirtti. Dinçel’e göre bu albüm kendisini tam anlamıyla temsil ettiği ilk albüm olma özelliğini taşıyor.

HAYYAM, KARACAOĞLAN, AŞIK VEYSEL, ORHAN VELİ’Yİ YAŞATACAĞIM

Hayyam rubailerine beste yapmakta çok zorlanmadığını belirten Dinçel, ağırlığı ve derinliği olansözlere beste yapmanın daha rahat olduğunu, söz yazmanın zor ve derin bir iş olduğunu, kendini söz yazmada yetkin görene kadar ustaların sözlerine yaptığı bestelere albümlerinde yer vermeye devam edeceğini söyledi.

LANSMAN İNTERNET KONSERİYLE OLACAK

Albümün lansmanının ise pandemi dolayısıyla Kasım ayında internet üzerinden online konser olarak yapılacağı belirtildi.