Kültür Sanat 23.10.2015 00:10

Sanat için buluşan ikili

Sinema dünyasının tartışmasız en büyük yönetmenlerinden biri olan (tabii bu konuyu Oscar jürisiyle tartışabiliriz) Martin Scorsese, en yakın arkadaşlarından biri olan -hayır Leonardo Dicaprio değil- Giorgio Armani ile sanat dolu bir işbirliğine imza attı. 30 yıla…
Sanat için buluşan ikili

Sinema dünyasının tartışmasız en büyük yönetmenlerinden biri olan (tabii bu konuyu Oscar jürisiyle tartışabiliriz) Martin Scorsese, en yakın arkadaşlarından biri olan -hayır Leonardo Dicaprio değil- Giorgio Armani ile sanat dolu bir işbirliğine imza attı. 30 yıla dayanan dostluklarına, Scorsese’nin 1990 yılında çektiği Giorgio Armani belgeseli: Made in Milan da dahil olmak üzere birçok işbirliği sığdıran Giorgio Armani ve Martin Scorsese, yönetmenin yeni sergisinde bir araya geldi. Martin Scorsese’nin, 14 Ekim’de başlayan ve 14 Şubat’a kadar devam edecek “Scorsese” sergisi,La Cinémathèque Française (Fransız Sinematek) desteğiyle Paris’te hayat buluyor.

İkili birlikte gerçekleştirdikleri iş birliğinden son derece memnun. Giorgio Armani memnuniyetini: “Hayatım boyunca sinemaya yakın ilgi duydum ve sinemanın tasarımlarımdaki etkisi gözler önünde. Fransa’daki sanatın gerçek örneklerinden olan La Cinémathèque Française’in bu projesine desteğim, Martin Scorsese’nin eşsiz yeteneğine olan saygımın bir göstergesi. Kendisi gerçek bir usta ve ona arkadaşım diyebilmekten gurur duyuyorum” sözleriyle dile getirirken, Martin Scorsese ise; “Moda dünyasında devrim yaratan, gerçek bir iş ortağı, saygı duyduğum eski arkadaşım Giorgio Armani’ye olan hayranlığımı nasıl dile getirebilirim bilmiyorum. Bana yıllar boyunca verdiği desteği ve iyi niyeti nasıl anlatmalıyım? Giorgio’nun La Cinémathèque Française projesi kapsamındaki sponsorluğu, beni onurlandırdı. Kardeşliğin getirdiği bir iyi niyet ve bu beni çok duygulandırıyor.” diyorSergiyi merak edenler için tekrarlayalım, 14 Şubat’a kadar Paris’te görülebilir!