Spor 18.09.2018 06:12 Güncelleme: 18.09.2018 06:30

Savunmada Coşan Bears Galibiyetle Tanıştı

NFL'in 2. hafta kapanış maçında Chicago Bears, sahasında Seattle Seahawks'u 24-17 mağlup etti.
Savunmada Coşan Bears Galibiyetle Tanıştı

Bertan ERMAN

Maçın ilk hücum serisinde Seattle Seahawks'a şans tanımayan Chicago Bears, ilk sayılarını kısa mesafeli bir pas oyunundan buldu. Tight end Trey Burton, genç oyun kurucu Mitchell Trubisky'nin 3 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde yakaladı. (4.55) Touchdown sonrası Cody Parkey, ekstra sayıyı gole çevirdi ve Bears ilk 15 dakikayı 7-0 önde tamamladı. İkinci çeyreğin başlarına savunmalar damga vurdu. Chicago Bears'in yıldız linebackerı Khalil Mack, Seahawks'un yıldız oyun kurucusu Russell Wilson'ı sacklerken, bir sonraki Bears hücum serisinde cornerback Shaquill Griffin, Mitchell Trubisky'nin uzun mesafeli pasını yakalayıp interception yaptı ve hücum hakkı yeniden Seahawks'a geçti. (11.51) Ancak Mavi Yeşilliler, elde ettikleri bu hücum serisinden sayı çıkaramadı.

İki takımın akabinde gerçekleşen hücum serilerinde yine savunmalar konuştu. Shaquill Griffin, Trubisky'nin boşa attığı pası uzanarak yakaladı ve ikinci interceptionını yaptı. (8.54) Ancak Seahawks'ta Russell Wilson, elde edilen hücum serisinde, sırasıyla Eddie Jackson ve Khalil Mack tarafından sacklendi. Bears, Cody Parkey'in alan golü ile farkı çift hanelere çıkardı. (1.07) Seahawks, çeyreğin son hücumunda, ilk sayılarını Sebastian Janikowski'nin 56 yarda uzaklıktan attığı alan golü sonucunda buldu. Chicago Bears devreye 10-3'lük üstünlükle gitti. Üçüncü çeyrekte takımlar sayı üretemedi.

Illinois ekibi, son 15 dakikanın başında, önceki çeyrekten kalan hücum serisini touchdownla sonuçlandırdı. Wide Receiver Anthony Miller, Mitchell Trubisky'nin 10 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde tutmayı başardı. Touchdown sonrası Cody Parkey'in ekstra golü sayı oldu ve aradaki fark 14 sayıya çıktı. (14.15) Seattle Seahawks'un maçtaki ilk touchdown sayısı, Russell Wilson-Tyler Lockett ikilisinden geldi. Lockett, Wilson'ın 19 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde yakaladı ve bu tocuhdownın ardından Sebastian Janikowski'nin ekstra golü de sayı olunca, fark yeniden 7 sayıya düştü. (10.13) Ancak Russell Wilson, bir sonraki Seahawks hücum serisinde, takımının aleyhine, maçın kaderini değiştirecek bir hata yaptı. Wilson'ın running back Rashard Penny'e attığı pası, cornerback Prince Amukamara aldı ve 49 yarda dönüş koşusu gol bölgesinde noktalandı. Touchdown sonrası ekstra golün de isabetli olmasıyla Chicago Bears, skoru 24-10'a getirdi. Russell Wilson'ın hatası sadece bununla sınırlı kalmadı. Seattle'ın yıldızı ismi, maçın son 4 buçuk dakikasına girilirken bu karşılaşmada altıncı, linebacker Danny Trevathan tarafından ikinci kez sacklendi. Ayrıca Trevathan'ın sacki, Wilson'ın top hakimiyetinin kaybetmesine neden oldu. Fumble sonrası yere düşen topu bir başka linebacker Leonard Floyd kaptı ve hücum hakkı Chicago Bears'e geçti. (4.29)

Maçın bitimine 14 saniye kala çaylak tight end Will Dissly, Russell Wilson'ın 2 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde tuttu ve ekstra sayı da gol oldu. Ancak bu 7 sayılık oyun, Seahawks için yeterli olmadı ve Chicago Bears karşılaşmayı 24-17 kazandı. Bu sonuçla Illinois ekibi, bu sezon ilk galibiyetini alırken, Seattle ise ikinci maçından da eli boş döndü.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 CHICAGO BEARS 

Mitchell Trubisky (QB): 34'te 25 pas isabeti, 200 yarda pas mesafesi, 2 touchdown pası, 2 interception pası, 14 koşu oyununda 35 yarda mesafe

Danny Trevathan (LB): 6 tackle, 2 sack, 1 fumble yapmaya zorlama

Prince Amukamara (CB): 4 tackle, 1 interception ve 1 interception dönüşünde touchdown

Khalil Mack (LB): 4 tackle, 1 sack, 1 fumble yapmaya zorlama

 SEATTLE SEAHAWKS 

Shaquill Griffin (CB): 4 tackle, 2 interception

Russell Wilson (QB): 36'da 22 pas isabeti, 226 yarda pas mesafesi, 2 touchdown pası, 1 interception pası, 3 koşu oyununda 17 yarda mesafe