Spor 26.11.2018 00:12

Seattle Seahawks'tan Play-off İçin Kritik Galibiyet

NFL'in 12. haftasında Seattle Seahawks, deplasmanda Carolina Panthers'ı Sebastian Janikowski'nin son hücumda attığı alan golü ile 30-27 mağlup etti.
Seattle Seahawks'tan Play-off İçin Kritik Galibiyet

Bertan ERMAN

Savunmada 1 sack ile başlayan Carloina Panthers, ilk hücum serisinde sayıya yaklaşsa da, 4. kez tazelenen hücum haklarını iyi değerlendiremedi. Cam Newton, son hakkında geçilmesi gereken Seattle Seahawks'ın yarı sahasındaki 3 yarda çizgisine ulaşamadı. Panthers, ikinci serisinde ise, art arda 2 kez hücum hakalrını tazeledikten sonra, Christian McCaffrey'in koşu oyunlarıyla touchdown yapmaya çalıştı. Ancak CMC, Seahawks savunmasını 3 hücumda da geçemedi. Son hücum hakkında Graham Gano 26 yarda uzaklıktan alan golü attı. (2.11) İlk 15 dakika Carolina Panthers'ın 3-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Seattle Seahawks, önceki çeyrekten kalan hücum serisini, Sebastian Janikowski'nin 33 yarda uzaklıktan attığı alan golüyle tamamladı ve skora denge getirdi. (12.41) Ayrıca Seahawks savunması, başta linebackerlardan Bobby Wagner olmak üzere, Carolina savunması kadar etkili oldu. Ancak maçın ilk touchdownı Carolina Panthers'tan geldi. Running backlerden Curtis Samuel, Cam Newton'ın 8 yarda uzaklıktan başlayan hücumda attığı pası gol bölgesinde yakaladı. Touchdown sonrası Graham Gano ekstra golü attı ve Charlotte ekibi 10-3 öne geçti. (6.15) Fakat Seattle Seahawks'ın cevabı gecikmedi. Etkili pas oyunlarıyla gol bölgesi çizgisinin yanına gelen Washington Eyaleti ekibi, Chris Carson'ın buradan gerçekleştirdiği koşu oyunuyla touchdown yapmayı başardı. Akabinde Sebastian Janikowski ekstra golü kaçırmadı ve skorda yine eşitlik sağlandı. (2.24) Çeyreğin son hücumunda Graham Gano ile bir alan golü sayısı daha bulan Carolina Panthers, devreye 13-10 önde gitti.

Panthers, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinde, sırasıyla Cam Newton ve Christian McCaffrey'in koşu oyunlarıyla istediği ilerlemeyi gerçekleştirdi ve rakip yarı sahasının 29 yarda çizgisine geldi. Ancak Seattle Seahawks'ta safety pozisyonunda oynayan Bradley McDougald, Cam Newton'ın 28 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde yakalayarak interception yaptı. (10.39) Seahawks, elde ettiği bu hakkı iyi değerlendirdi ve Tyler Lockett'ın Russell Wilson'dan aldığı pası gol bölgesinde tutmasıyla touchdown yaptı. İlk olarak bu pozisyonda sayı çıkmasa da, Seahawks Başantrenörü Pete Carroll'ın challenge istemesi sonrasında pozisyona bir daha bakıldı ve topun gol bölgesinde tutulduğuna karar verildi. Touchdown sonrasında Sebastian Janikowski'nin ekstra golü sonrasında Washington Eyaleti ekibi, 4 sayılık farkla maçta ilk kez öne geçti. (6.13) Fakat Seahawks'ın üstünlüğü kısa sürdü. Bir pas oyununda Curtis Samuel'ın topu yakaladığı sırada savunmadan ihlal gelince, Panthers hücumu gol bölgesinin 1 yarda uzağına geldi ve Christian McCaffrey'in buradan gerçekleştirdiği koşu touchdownı, Charlotte ekibini yeniden öne geçirdi. (1.41) Graham Gano'nun ekstra golü sonrasında farkı yeniden 3 sayıya çıkaran Carolina Panthers, son 15 dakikaya 20-17 önde girdi.

Seattle Seahawks, önceki çeyrekten kalan hücum serisini, Sebastian Janikowski'nin 30 yarda uzaklıktan kaydettiği alan golü ile tamamladıktan sonra, karşılaşmada üçüncü kez skoru eşitledi. (9.27) Carolina Panthers, Cam Newton-Christian McCaffrey işbirliği sonucunda bir touchdown daha yaptı. CMC, Newton'dan aldığı kısa mesafeli pas sonrasında, 2 yardalık hücumu gol bölgesinde tamamladı. Ekstra golün sayı olmasıyla Panthers, bir kez daha öne geçti. (6.57) Seahawks, akabinde gerçekleştirdiği hücum serisinin son hakkına geldiği bir anda touchdowna imza attı. Wide receiver pozisyonunda oynayan David Moore, Russell Wilson'ın 35 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde yakaladı. Touchdown sonrası ekstra golde de isabet olunca, karşılaşmada dördüncü kez beraberlik oluştu. (3.26) Maçın bitimine 1.40 dakika kala Graham Gano, 52 yarda uzaklıktan alan golü kaçırdı ve bu durum Panthers adına mağlubiyete mal oldu. Son hücumda Sebastian Janikowski, 31 yarda uzaklıktan alan golü attı ve Seattle Seahawks, karşılaşmayı 30-27 kazandı.

Bu sonuçla Seattle Seahawks, ligde 6. galibiyetini aldı ve galibiyet-mağlubiyet oranını eşitlediği Carolina Panthers'a ikili averajda üstünlük sağladı.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 CAROLINA PANTHERS 

Cam Newton (QB): 30'da 25 pas isabeti, 256 yardapas mesafesi, 2 touchdown ve 1 interception pası, 8 koşu oyununda 63 yarda mesafe

Christian McCaffrey (RB): 17 koşu oyununda 125 yarda mesafe ve 1 koşu touchdownı, 11'de 11 top yakalamada 112 yarda mesafe ve 1 touchdown

 SEATTLE SEAHAWKS 

Russell Wilson (QB): 31'de 22 pas iabeti, 339 yarda pas mesafesi, 2 touchdown pası, 3 koşu oyununda 4 yarda mesafe

Chris Carson (RB): 16 koşu oyununda 55 yarda mesafe ve 1 koşu touchdownı, 2'de 2 top yakalamada 8 yarda mesafe

Tyler Lockett (WR): 5'te 5 top yakalamada 107 yarda mesafe ve 1 touchdown

Bradley McDougald (S): 4 solo tackle, 3 tackle desteği, 1 interception

Sebastian Janikowski (K): 3'te 3 alan golü ve 3'te 3 ekstra gol isabetiyle 12 sayılık katkının yanında, 31 yarda uzaklıktan galibiyeti getiren alan golü isabeti