Spor 11.12.2018 07:23

Seattle'dan Minnesota'ya Geçit Yok

NFL'in 14. hafta kapanış maçında Seattle Seahawks, son çeyrekteki etkili oyunuyla Minnesota Vikings'i 21-7 mağlup etti.
Seattle'dan Minnesota'ya Geçit Yok

Bertan ERMAN

Minnesota Vikings, daha çok Dalvin Cook ile koşu oyunu denediği ilk hücum serisinde kendi yarı sahasını geçemedi ve hücum sırasını degajla Seattle Seahawks'a verdi. Seahawks da, ilk hücum serisinde Chris Carson'ın koşu oyunlarıyla ilerlemeye çalışsa da, hücum hakkını tazeleyemedi. Anck Washington Eyaleti ekibi, ikinci hücum serisinde, gerek running backler Chris Carson ve Rashaad Penny, gerekse yıldız oyun kurucu Russell Wilson'ın koşu oyunlarıyla etkili bir şekilde ilerleme kaydetti.

Seattle Seahawks, 0-0'lık eşitlikle başlayan ikinci 15 dakikada, önceki çeyrekten kalan hücum serisinde, rakip yarı sahasının 14 yarda çizgisine kadar gelse de, üçüncü hakta Minnesota Vikings'in savunma hattından Danielle Hunter, Russell Wilson'ı sackledi. Lacivert Yeşilliler, son haklarında Sebastian Janikowski'nin 37 yarda uzaklıktan attığı alan golü öne geçti. (14.11) Seahawks, son saniyelerde gol bölgesinin 1 yarda uzağına kadar gelse de, Russell Wilson Minnesota Vikings'in baskılı savunmasından kurtulmak isterken top kaybı yaptı. Son 6 saniyeye girilirken linebacker Eric Kendricks, Wilson'ın sacklenmemek için dışarıya atmak istediği pası yakaladı. Vikings, kalan sürede, interception sonrasında elde ettiği hücum hakkını kullanmadı ve Seattle Seahawks soyunma odasına 3-0'lık üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte, her iki takım da istediği gibi hücum yapamadı. Son 15 dakikaya girilirken üstünlüğünü koruyan Seahawks, önceki çeyrekten kalan hücum serisinin sonunda, Sebastian Janikowski'nin 35 yard uzaklıktan ikinci alan golünü atmasıyla, aradaki farkı 6 sayıya çıkardı. (13.22) Savunmada muazzam bir maç çıkaran Washington Eyaleti ekibinin başarılı linebackerı Bobby Wagner, Vikings kickerı Dan Bailey'in 47 yarda uzaklıktan alan golü için çektiği şutu blokladı. (5.38) Akabinde gerçekleşen Seahawks serisinde Chris Carson, 5 yardalık koşu oyununda gol bölgesine ulaştı ve maçın ilk touchdown sayısını yaptı. Lacivert Yeşilliler, bu sezon ilk kez touchdown sonrasında 2 sayılık denemede bulundu ve Russell Wilson'ın pasını yakalayan Tyler Lockett, topu gol bölgesine taşıdı. (2.53) Seattle Seahawks, 18 saniye sonra bir touchdown daha yaptı. çaylak linebacker Jacob Martin, Vikings oyun kurucusu Kirk Cousins'ı sackledi ve aynı zamanda fumble yapmasını sağladı. Yere düşen topu cornerbacklerden Justin Coleman yakaladı ve 29 yarda koştuktan sonra gol bölgesine vardı. Touchdown sonrasında Sebastian Janikowski'nin ekstra golü sayı oldu ve fark 20 sayının üzerine çıktı. (2.35) Minnesota Vikings, maçın son dakikasına doğru, Kirk Cousins-Dalvin Cook işbirliğinden 6 yardalık bir pas oyununu touchdownla tamamlayıp ekstra golde de sayı bulsa da yeterli olmadı ve Seattle Seahawks, karşılaşmayı 217-7 kazandı. Bu sonuçla, Ulusal Futbol Konferansı'nda 5. sıradaki Seahawks, 6. sırada yer alan Vikings ile aradaki galibiyet sayısını 2 maça çıkardı.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 SEATTLE SEAHAWKS 

Russell Wilson (QB): 20'de 10 pas isabeti, 72 yarda pas mesafesi 1 interception pası, 7 koşu oyununda 61 yarda mesafe ve ekstra 2 sayı pası

Chris Carson (RB): 22 koşu oyununda 90 yarda mesafe ve 1 touchdown

Tyler Lockett (WR): 6'da 5 pas yakalamada 42 yarda mesafe, ekstra 2 sayı

Bobby Wagner (LB): 4 solo tackle, 5 tackle desteği, 1 alan golü bloklama

Jacob Martin (LB): 1 solo tackle 1 sack, 1 kez rakip oyuncuyu fumble yapmaya zorlama

Justin Coleman (CB): 1 tackle, 1 defansif recover ve 1 touchdown

Sebastian Janikowski (K): 2'de 2 alan golü ve 1'de 1 ekstra gol isabeti ile 7 sayılık katkı

 MINNESOTA VIKINGS 

Kirk Cousins (QB): 33'te 20 pas isabeti, 228 yarda pas mesafesi, 1 touchdown pası, 3 koşu oyununda 5 yarda mesafe

Dalvin Cook (RB): 13 koşu oyununda 55 yarda mesafe, 7'de 5 pas yakalamada 58 yarda mesafe ve 1 touchdown

Eric Kendricks (LB): 3 solo tackle, 4 tackle desteği, 1 interception