Magazin 21.05.2019 00:30

Şebnem Ferah 19 Mayis'i Antalya'da Onbinlerle Kutladi!

Yayınladığı ilk albümü 'Kadın'dan bu yana söz yazarı, besteci ve yorumcu kimliği ile Türk müzik tarihinde önemli bir yer edinen Şebnem Ferah, ATATÜRK'ün Samsun'a çıkışının 100'üncü yıl dönümü ve Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Antalya Konyaaltı Cumhuriyet Meydanı'nda konser verdi.
Şebnem Ferah 19 Mayis'i Antalya'da Onbinlerle Kutladi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğündeki 150'yi aşkın sivil toplum örgütünden oluşan ‘Cumhuriyet İçin El Ele Platformu’ tarafından düzenlenen fener alayı ile başlayan kutlamalarda metrelerce uzunluktaki Türk bayrağını taşıyan kalabalık, yaktıkları meşalelerle seyirlik görüntüler oluşturdu.

 Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren fener alayı yürüyüşü sonrası Şebnem Ferah, ‘Çakıl Taşları’, ‘ Başka Bir Yol Var’ ve ‘Küllerinden’ şarkıları ile kutlamaların müzik bölümünü başlattı.

 ‘Sevgili arkadaşlar bu güzel akşama hepiniz hoş geldiniz.. Bizim güzel 19 Mayıs’ımız, her ülkeye nasip olmayan bayramımız kutlu mutlu olsun. Bu güzel akşamı burada bizlerle birlikte geçirdiğiniz için ve bizi davet ettiğiniz için teşekkür ediyoruz’ diyerek 19 Mayıs’ı kutlayıp, seyircisi ile sohbet eden Ferah, ‘Koridor’ ile konserine devam etti.

 ‘Birileri Var’ şarkısından sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek Şebnem Ferah’a sahnede teşekkür ederek ‘iyi ki varsınız, iyi ki geldiniz’ dedikten sonra çiçek ve büyük bir Atatürk tablosu hediye etti. Bu güzel hediyeleri alan Şebnem Ferah ‘daha önce çok çiçek aldım ama ilk defa böyle güzel bir Atatürk tablosu alıyorum’ dedi. Ferah konsere ‘Ya Hep Ya Hiç’ şarkısı ile devam etti.

 Şebnem Ferah, büyük bir coşku ile yoğun ilginin olduğu konserde “Kadın" (1996)albümünden "Parmak İzi" (2018) albümüne uzanan geniş ve özel repertuvarıyla, muhteşem bir konser ziyafeti sundu.

 Sahne arkasında yer alan ekranlarda, her şarkı için hazırlanan videolar ve ışık tasarımı; müzikal olduğu kadar görsel bir şölenin de yaşanmasını sağladı.

‘Hoşçakal’ şarkısı ile  konserine son veren Şebnem Ferah’a sahnede müzisyen arkadaşları, Ozan Tügen(klavyeler), Barış Manisa (gitar), Buket Doran(bas gitar), Aykan İlkan(davul) ve Ceren Tügen(vokal) eşlik etti.