Otomotiv 13.04.2018 13:48 Güncelleme: 13.04.2018 13:51

Sektörde Birlik Ve Beraberlik Yemeği

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) ve OTONOMİ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, otomotiv sektör temsilcileriyle bir araya geldi.
Sektörde Birlik Ve Beraberlik Yemeği

Ataköşk Hotel’de gerçekleşen etkinliğe, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi Başkanı İlhan Erdal, GER-SAN Başkanı Hüseyin Ayfer, Başkan Yardımcısı Ceyhun Kutlu, Ata Grup Yönetim Kurulu Başkanı Münir Efe ve otomotiv sektörü temsilcileri olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye’de otomotiv sektörünü tek çatı altında topladıklarını belirten Erkoç, ‘’Bugün Türkiye genelinde sayıları 65 bini bulan motorlu araç satıcısı arkadaşımızı temsil ediyoruz. Öncelikli amacımız her zaman mesleğimize hak ettiği değeri kazandırmak, bu işi kurumsallaştırmak oldu. Sizin sayenizde her geçen gün güçlenerek büyüyoruz’’ diye konuştu.

SATICI EHLİYETİ OLMAYAN KİŞİLER OTOMOBİL TİCARETİ YAPAMAYACAK

Yaptığı konuşmada her yıl 7 milyon aracın el değiştirdiğini, bunlardan sadece 1,5 milyonunun otomobil ticareti yapan bayiler ve motorlu araç satıcıları tarafından satıldığını ifade eden Erkoç, ‘’Yoğun çalışmalarımız sonucunda yasa çıktı, artık satıcı ehliyeti olmayanlar otomobil ticareti yapamayacak. Bu yasayla kayıt dışılığın önüne geçilmiş olacak, mesleğimize standart gelecek; tüketici mağduriyeti son bulacak. Her önüne gelen araç alıp satıyordu. Artık bu işi yapanların vergi levhası ve oda kaydının yanı sıra ‘’yetki belgesi’’ alması gerekecek’’ dedi.

 ‘’NÖBETÇİ NOTER’’ TALEBİ

Konuşmasında meslek sorunlarının giderilmesi ve mesleğin daha iyi bir noktaya getirilmesi için yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Erkoç, nöbetçi noter talebi ile ilgili Adalet Bakanlığı ve Noterler Birliği ile görüşmelerinin de sürdüğünü söyledi. Erkoç, ‘’Araç ticareti hafta sonu da oluyor, bu sebeple hafta sonları noterlerin kapalı olması büyük bir handikap oluşturuyor. Federasyon olarak noterlerin hafta sonu da açık olmasını, ya da nöbetçi noter uygulamasının gelmesini talep ediyoruz’’ dedi.

‘’HER ZAMAN BİRLİK BERABERLİK BİLİNCİYLE HAREKET EDECEĞİZ’’

Türkiye’deki tüm otomotivcileri kucakladıklarının altını çizen Erkoç, ‘’Bildiğiniz gibi mesleğimizin birçok sorunu var. Kurulduğumuz yıldan bu yana bu sorunların çözümü için gayretle çalıştık. Yıllardır devam eden Katma Değer Vergisi (KDV) sorunu çözüme kavuştu. Uzun yıllardır dile getirdiğimiz bu sorun Bakanlık nezdinde ele alındı. Birçok meslektaşımızı mağdur eden ithal araç sıkıntısı da çözüldü. Sektörümüzde yaşanan pek çok gelişmede katkımızın olması bizi gururlandırıyor’’ diye konuştu. Bundan sonra da gayretle çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Erkoç ‘’Mesleğimizde tek yumruk olursak çözemeyeceğimiz sorun yok, bizim sorunlarımızı başkaları çözemez. Her zaman birlik beraberlik bilinciyle hareket edeceğiz’’ diye konuştu.

50’İNCİ MESLEK KOMİTESİNE ADAY

Ekibiyle birlikte Ankara Ticaret Odası (ATO) seçimlerinde 50’inci meslek komitesine aday olduğunu açıklayan Erkoç, gerek meslek odalarında gerekse sivil toplum kuruluşlarında bu işin içinden gelip mesleği yakından tanıyan kişiler olarak mesleği hak ettiği yere getirmek için çalışacaklarını söyledi.