Spor 19.04.2019 11:12

'Senyörlerin' dünya şampiyonasındaki hedefi final

Erzurum'da çeşitli meslek gruplarından 50 yaş üstü bireylerce oluşturulan curling takımının hedefi, Norveç'te düzenlenecek Dünya Senyörler Curling Şampiyonası'nda finale çıkmak.
'Senyörlerin' dünya şampiyonasındaki hedefi final

Erzurum'da çeşitli meslek gruplarından 50 yaş üstü bireylerce oluşturulan ve geçen ay yapılan Türkiye seçmelerini kazanan curling takımı, Norveç'te düzenlenecek Dünya Senyörler Curling Şampiyonası'nda finale kadar yükselmeyi hedefliyor. 

Kar Adam Spor Kulübü adıyla 50 yaş üstü bireyler tarafından kurulduktan sonra Türkiye'yi geçtiğimiz yıl yapılan dünya şampiyonasında "senyör" kategorisinde temsil eden takım, ilk kez katıldıkları bu organizasyonda derece elde edilememesine rağmen ortaya koydukları mücadele ile takdir topladı.

Yakalanan olumlu havayı fırsata dönüştürmek isteyen takım sporcuları Erzurum'da mart ayında yapılan ve milli takım adayı olarak katıldıkları seçmeleri kazanarak Norveç'in Stavanger kentinde 20-28 Nisan tarihlerinde yapılacak Dünya Senyörler Curling Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

Bu şampiyona dolayısıyla Erzurum'da yoğun kamp dönemi geçiren Murat Akın, Azamet Üst, Fikret Çatak, Şükrü Diyarbakır ve Selami Yıldız'dan oluşan milli takım, söz konusu şampiyonada final oynayıp Türkiye'ye kupa ile dönmeyi amaçlıyor.

Dün akşam hazırlıklarını tamamlayan milli takım, şampiyonanın düzenleneceği Stavanger kentine gitti.

Kaptan Akın: Finale kadar gitmek istiyoruz

Takım kaptanı Murat Akın,yaptığı açıklamada, Erzurum'da 2015'te kurdukları takım ile katıldıkları seçmeler sonrasında dünya şampiyonasına ilk olarak geçtiğimiz yıl katıldıklarını belirtti.

Takımda emekli, esnaf, sağlık çalışanlarının da bulunduğunu dile getiren Akın, şöyle konuştu:

"Dünya Curling Federasyonu bu organizasyonu yıllardır yapıyor. Türkiye’de hem curlingin geçmişi çok yeni hem de 'dünya senyörler şampiyonasına katılabilir miyiz?' düşüncesiyle arkadaşlarla 2015 yılında bir araya geldik. Seçmeler sonrası geçen yıl şampiyonaya katıldık ve ortaya koyduğumuz mücadele takdir topladı. Federasyonun desteğiyle geçen yıl ilk defa katıldığımız şampiyonada mevcut sıralamamızı 6 basamak yukarı çıkardık. İnşallah bu sene çeyrek final diyoruz. Finale kadar gitmek istiyoruz. Şu anda yoğun şekilde antrenman yapıyoruz. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz."

Milli sporcu Üst: Türkiye'ye kupa getirmeyi amaçlıyoruz

Milli takım sporcusu 59 yaşındaki Azamet Üst de hem gençlere örnek olmak hem de bu sporun yaşının olmadığını göstermek amacıyla takımı kurduklarını anlattı.

Türkiye'de şu an "senyör" kategorisinde 5 kulüp bulunduğunu aktaran Üst, şunları kaydetti:

"Amacımız dünya şampiyonasında Türkiye'ye bu dalda kupa getirmek ve curlingi sevdirmek. Bu yola 'İnternet kafe ve sokaktan birkaç çocuğu da kurtarabilirsek ne mutlu bize' diyerek çıktık. Devlet bütün imkanları sağlamış. Salon, taşıma ve malzeme ücretsiz, sadece eşofmanını alıp geliyorsun. Bundan daha rahat kullanım masrafsız bir spor dalı yok. Özellikle anne, baba, çocuk veya torunun bile aynı takımda oynaması bu sporun en güzel taraflarından birisidir. Yaş sınırı yok ve efor gerektirmiyor."