Kitap 06.05.2020 08:02

Sıfır Atıkla Yaşa

Altın Kitaplar logosuyla çıkan bu seri, küçük yaşta doğayı koruma bilincini aşılamayı hedefliyor.
Sıfır Atıkla Yaşa

Doğanın korunması ve sürdürülebilirdiğinin sağlanması her geçen gün önemi daha iyi anlaşılan bir konu. Evimiz olan Dünya'nın kaynaklarını tüketmek yerine ihtiyacımız kadarını kullanıp doğaya geri kazandırmak aslında çok kolay! Bu farkındalığın bir sonraki nesle çekirdekten aşılanması ise onlara bırakabileceğimiz en güzel ve en kalıcı miras. Dört kitaptan oluşan bu seride doğanın nasıl korunabileceği, çocuklara, özgün bir sunumla anlatılıyor.

BEYAZ PLASTİK BARDAK

Plastiğin geri dönüşümünü ve doğada kalırsa zararların neler olabileceğini anlatan gerçekçi bir öykü. Balıkçıların ağına takılan beyaz plastik bardağın öyküsü hepimize unutulmaz dersler veriyor.  Bu kitabının görselleri sade- ce plastik materyaller kullanılarak hazırlandı.

Sayfa Sayısı:36

MERAKLI YEŞİL ŞİŞE

 camın geri dönüşümünü ve eski bir de- nizci geleneğini anlatan sıcacık bir öykü. Meraklı yeşil şişe de tıpkı yaşlı çınar ağacı gibi,  beyaz plastik bardak gibi defalarca dönüşebildiği ve birbirinden farklı yerlere gidebildiği serüvenler yaşıyor. Bizler bu geri dönüşüm öykü sayesinde doğanın sınırsız ve sonsuz vericiliğine tanık oluyoruz. Bu kitabın görselleri sadece cam kırıklarıyla hazırlandı ve tekrar geri dönüşüme gönderildi.

Sayfa Sayısı:32

YAŞLI ÇINAR AĞACI

Yaşlanan bir çınar ağacının bir gün kesilerek kâğıt olmak üzere çıktığı yolculuğu anlatan bir öykü. Kullanıldıktan sonra pek çok farklı yerde işlevini sürdüren yaşlı çınar ağacı, bu sonsuz yolculukta pek çok serüven yaşıyor. Bizler bu geri dönüşüm öyküsü sayesinde ağaçların kesilmesinin önlenebileceğini ve bir ağacın farklı formlarla da olsa dünyayı nasıl gezebileceğini öğreniyoruz. Bu kitabın görselleri sadece geri dönüşümlü kâğıtlar kullanılarak hazırlandı.

Sayfa Sayısı:32

GERİ KAZANIM ATÖLYESİ

Kullanıp attığımız eşyaların geri dönüşüme gitmeden önce nasıl değerlendirilebileceğini anlatan güzel bir öykü. Her bir eşyanın dönüşüm öyküsü ve yaşadığı bir serüven var. Yeter ki biz onları dinlemeyi ve bir şeyler öğrenmeyi is- teyelim. Bu kitabın görselleri atık materyaller kullanılarak hazırlandı.

Sayfa Sayısı:32

Fiyat:24 TL

Dağıtım Tarihi: 04.05.2020

Tür: Çocuk-Öykü (6-7+)

YAZAR HAKKINDA

1976 yılında doğdu. 1999’da Selçuk Üniversitesi Anaokulu Öğretmenliği’ni bitirdikten sonra 2006 yılında, Dünya’mızı çok önemsediği için çocukların çevre bilinci kazanımıyla ilgili Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim bölümünde yüksek lisans yaptı. 1999’dan beri okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim programı danışmanlığı ve 3-6 yaş arası çocukların Bilge öğretmenliğini yapmakta. Yurt içinde ve yurt dışında birçok mesleki eğitim alırken bir yandan da kongrelerde sunum ve eğitimler vermektedir.  Çeşitli yayınevlerine bilişsel eğitim setleri hazırlamıştır. Ailedenokula.com,'un kurucularından biri olarak hem annelerin hem de okul öncesi öğretmenlerinin işini kolaylaştıracak, çocukların gelişimlerine katkıda bulunacak etkinlikler ve kitap önerilerini yazıp, evde ve okulda rahatlıkla uygulanabilecek çalışma sayfalarını hazırlamakta. Evli ve 3 çocuk halası olan yazarın meraklı mı meraklı bir de kedisi var. İletişim bilgisi: bbuhan@hotmail.com instagram: @bilgebuhan