Emlak 10.10.2017 15:09

Sinpaş tek çatı altında

Sinpaş GYO, Sinpaş Yapı ile birleşme kararı aldığını dün KAP'a bildirdi. Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, "Bu kararımızın ardından, borsada hisselerimize yatırım yapan ortaklarımızın kârlı çıkmasını da hedefliyoruz. Bu birleşmenin sektörümüze, hissedarlarımıza, ülkemize hayırlı olmasını dilerim" dedi.
Sinpaş tek çatı altında

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Sinpaş Yapı ile birleşme kararı aldıklarını dün KAP’a bildirdi. KAP’a yapılan bildirinin ardından konuyla ilgili şirketten yapılan açıklamada, “Grup içinde Sinpaş markalı iki şirket; iki ayrı organizasyon şeması, iki ayrı marka stratejisi, iki ayrı genel gider yükü, ikiye ayrılmış yatırım bütçesi gibi verimlilik adına sorgulanabilecek unsurlar taşıyordu. Gelişen, değişen dünyada daha az genel giderle daha verimli reklam, pazarlama ve satış ortamının sağlanması için Sinpaş markalı iki şirket, daha büyük bir öz kaynakla borsada yer almayı hedefleyerek güçlerini birleştirme kararı almıştır” ifadelerine yer verildi. 

Sermaye artışı

Devralınan varlık ve yükümlülükler karşılığında; Sinpaş GYO’nun sermayesinin 520 milyon 246 bin 683 TL artırılmasına ve eşanlı olarak Sinpaş GYO’nun halihazırda sahip olduğu 3 milyon 960 bin TL nominal değerli kendi payları ile daha önce Sinpaş Yapı’ya ait olup devralma neticesinde Sinpaş GYO'nun sahip olacağı 231 milyon 402 bin 178 TL nominal değerli kendi paylarının (toplam 235.362.178 TL nominal değerli payların) itfa edilerek Sinpaş GYO sermayesinin 600 milyon TL’den 884 milyon 884 bin 505 TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

Basın toplantısı düzenledi

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik yaptığı açıklamada, “Grubumuzun Sinpaş markalı iki şirketi olan Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Sinpaş Yapı Endüstrisi A.Ş.’nin Sinpaş GYO bünyesinde birleştirilmesine, birleşme için SPK’ya başvurulmasına karar verilmiştir. Bu kararımızın ardından borsada hisselerimize yatırım yapan ortaklarımızın kârlı çıkmasını da hedefliyoruz. Bu birleşmenin sektörümüze, hissedarlarımıza, ülkemize hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.