Spor 28.10.2018 06:25

Spurs DeRozan Önderliğinde Kazandı

NBA'de San Antonio Spurs, sahasında konuk ettiği Los Angeles Lakers'ı 110-106 mağlup etti.
Spurs DeRozan Önderliğinde Kazandı

Bertan ERMAN

Maça Kyle Kuzma'nın 3 sayılık basketleri ve LeBron James'in içeriden kaydettiği basketlerle etkili bir başlangıç yapan Los Angeles Lakers, 1 dakikada 8-2'lik bir seri buldu. (11.18-10.18) Fakat Kaliforniya ekibi, savunmada LaMarcus Aldrige-Bryn Forbes-DeMar DeRozan üçlüsünü durdurmakta zorlandı ve San Antonio Spurs skoru eşitledi. (7.24) Lakers, çözüm olarak LaMarcus Aldrige'in savunmasına daha fazla özen gösterdi ve yardımlar getirdi. Bu da Spurs'ün hücumda zorlanmasına neden oldu. Lakers'ta kenardan gelen Lance Stephenson, girdiği süre zarfından ilk çeyreğin sonuna kadar, beklenenden daha iyi bir iş çıkardı. Özellikle skora sağladığı katkıyla dikkat çeken Stephenson, çift hanelere çıkan farkın 4 sayıya kadar düşmesine karşın, son saniye üçlüğü attı ve Los Angeles Lakers ikinci çeyreğe 36-29 önde girdi.

Kaliforniya ekibi, ikinci 12 dakikalık bölümün ilk 4 buçuk dakikasında, LeBron James ve Lance Stephenson'ın yanı sıra, Rajon Rondo ve JaVale McGee ile etkisini daha da yükseltti. Farkı 14 sayıya kadar çıkaran Lakers karşısında San Antonio Spurs, DeMar DeRozan'ın önderliğinde ve Rudy Gay'in de katkılarıyla 10-2'lik bir seri buldu ve aradaki fark 5 sayıya düştü. (2.10) Ancak Los Angeles Lakers, LeBron James ve Lonzo Ball'un sayılarıyla, Teksas ekibinin kendilerine daha fazla yaklaşmasına izin vermedi ve soyunma odasına 60-54'lük üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğin başlarında LeBron James ile etkisini sürdürmeye çalışan Kaliforniya ekibi, savunmada ise bir hayli zorlandı. Özellikle Bryn Forbes ve DeMar DeRozan'ın sayıları, San Antonio Spurs'ün maçın içinde kalmasını sağladı. Spurs, ilk 6 buçuk dakikada 21 sayı buldu. Ancak Teksas ekibi, öne geçme fırsatlarını değerlendiremedi ve Lakers, Josh Hart'ın 2 sayılık basketiyle farkı 4 sayıya çıkardı. (4.54) Çeyreğin son dakikaları, San Antonio Spurs'ün istediği gibi geçti. Rudy Gay'in devreye girmesi, 11 sayı geriye düşen Teksas ekibini toparladı. Pau Gasol'ün son saniyede bastığı smaç sonrasında Spurs, son 12 dakikaya moral bularak girdi.

Teksas ekibi, 88-87 geride başladığı dördüncü çeyrekte DeMar DeRozan'ın sayılarıyla, karşılaşmada ilk kez öne geçti ve Los Angeles Lakers'a erken bir mola aldırttı. (10.04) Lakers, LeBron James'in önderliğinde maça tutundu. Son dakikaya 106-102 geride giren Kaliforniya ekibi, Josh Hart'ın maçın bitimine 36 saniye kala attığı basketle farkı 1 sayıya düşürdü. Buna karşılık DeMar DeRozan, 20 saniye sonra kaydettiği basketle Spurs'e avantaj sağladı. Lakers, Josh Hart ile bitime son 3 buçuk saniye kala faul aldı. Hart ilk atışı sayıya çevirdi. İkinci atışı ise, skoru eşitleme şansı adına kaçırdı ama Pau Gasol savunma ribaundunu aldı ve kendisine faul yapıldı. Çizgiden kaçırmayan Gasol, San Antonio Spurs'ün karşılaşmayı 110-106 kazanmasını sağladı.

Beşinci maçta üçüncü galibiyetini alan San Antonio Spurs'te 6 farklı oyuncu çift hanelerde sayı üretirken, DeMar DeRozan 30 sayı ve 12 ribaundla double double yapmasının yanı sıra, 8 asist, 2 top çalma ve 1 blokla da başarılı oyununu süsledi. Ayrıca Teksas ekibinde Rudy Gay, 16 sayı ve 10 ribaund; Pau Gasol de 11 sayı ve 12 ribaundla double double yapan diğer isimler oldu. 2 maç sonra parkeyi mağlubiyetle terk eden Los Angeles Lakers'ta LeBron James, 35 sayıyla maçın en skorer ismi oldu ve 11 ribaund alarak double double yaptı.

SAN ANTONIO SPURS - LOS ANGELES LAKERS

Salon: AT&T Center

Hakemler: James Capers, Gediminas Petraitis, JB DeRosa

San Antonio Spurs: LaMarcus Aldrige (15s), Dante Cunningham (4s), Davis Bertans, DeMar DeRozan (30s), Bryn Forbes (16s), Rudy Gay (16s), Quincy Pondexter, Pau Gasol (11s), Patty Mills (10s), Marco Belinelli (8s), Chimezie Metu, Jakob Poetl

Los Angeles Lakers: Kyle Kuzma (15s), LeBron James (35s), JaVale McGee (9s), Lonzo Ball (6s), Josh Hart (9s), Jonathan Williams (4s), Svi Mykhailiuk, Rajon Rondo (12s), Lance Stephenson (14s), Kentavious Caldwell-Pope (2s), Brandon Ingram, Michael Beasley, Ivica Zubac

1. Çeyrek: 36-29 (Lakers Lehine)
2. Çeyrek: 60-54 (Lakers Lehine)
3. Çeyrek: 88-87 (Lakers Lehine)
4. Çeyrek: 110-106 (Spurs Lehine)