Spor 15.09.2018 20:40

Sultans Ve Stallions'tan Örnek Davranış

Boğaziçi Sultans Korumalı Futbol takımı ve Yıldız Stallions Kadın Bayrak Futbolu takımları, Dünya Çöp Toplama Günü'nde düzenledikleri etkinlikle örnek oldular.
Sultans Ve Stallions'tan Örnek Davranış

Bertan ERMAN

Türkiye Korumalı Futbol 1. Ligi takımlarından Boğaziçi Sultans’ın oyuncuları, 15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günü’nde, çevreyi temizlemek adına bir etkinlik düzenledi. Boğaziçi Üniversitesi’nin Güney Kampüsü’nde toplanan oyuncular, yere atılan çöpleri toplayarak kampüslerinin temiz olması için katkıda bulundular. Üniversiteye gelemeyen oyuncular ise, oturdukları bölgelerdeki çöpleri topladılar.

“GÜZEL BİR ETKİNLİK OLDU”

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'ndeki etkinliğe katılan Sultans oyuncuları

Dünya Çöp Toplama Günü’ndeki etkinliği düzenleyen isimlerden Egemen Eser, Boğaziçi Sultans olarak, bugün kampüsün çevresini temizlemek istediklerini söylerken, “15 Eylül’de, 150 farklı ülkeden milyonlarca insan çöp toplamak adına birleşti. Biz de bunun bir parçası olmak ve farkındalık yaratmak adına toplandık ve kampüste temizlik yaptık. Sosyal mecralarda, insanları bizimle birlikte gelmeleri için çağrıda bulunduk. Güzel bir etkinlik oldu açıkçası” ifadelerini kullandı. Egemen Eser, diğer Amerikan futbolu takımlarının da, etkinliğe katılıp kendilerine destek olduğunu söyledi.

“YILDIZLI KIZLARDAN BÜYÜK DESTEK”

Negin Ahmetoğlu (Yıldız Stallions Bayrak Futbolu Oyun Kurucusu)

Boğaziçi Sultans’ın kardeş takımı olan Yıldız Teknik Üniversitesi’nin takımı Stallions’ın kadın bayrak futbolcuları da, ikamet ettikleri yerlerin çevrelerini temizleyerek, etkinliğe destek oldular. Gönüllü olarak katıldığını belirten Yıldız Stallions Kadın Bayrak Futbolu takımının oyun kurucusu Negin Ahmetoğlu, etkinliğe katıldığı için mutlu olduğunu belirtirken, “Ben ve takım kaptanı başta olmak üzere, kız takımı olarak çok hevesle katılmak istedik. İnsanlar bilinçsiz; düşünmeden her yeri kirletip umursamıyorlar. Bu sene böyle güzel bir şey yaptık. Bu belli aralıklarla da yapılsa, insanlara da duyurulur ve bu temizleme etkinliğine dahil olur.” dedi. Negin Ahmetoğlu, bu etkinlik sayesinde, bir farkındalık kazandığını, “Etrafına bir anda alıcı gözle bakmaya başlıyorsun ve aslında, çevreye ne kadar özensiz davranıldığını fark ediyorsun. ‘Bir kişiden ne olacak ki?’ diye düşünmemek lazım.