Spor 22.01.2019 15:02 Güncelleme: 29.01.2019 03:17

Super Bowl'da Takımların Giyecekleri Formalar Belli Oldu

NFL'in büyük finali Super Bowl'da Los Angeles Rams ile New England Patriots'ın giyecekleri formalar belli oldu.
Super Bowl'da Takımların Giyecekleri Formalar Belli Oldu

Bertan ERMAN

Uzatmaya giden maçlar neticesinde New Orleans Saints'i mağlup eden Los Angeles Rams ile Kansas City Chiefs'i eleyen New England Patriots, bu yıl 53. kez düzenlenecek olan Super Bowl maçında karşı karşıya gelecek. 2002 yılından sonra ilk kez şampiyonluk için karşı karşıya gelecek iki takımın hangi renkte formaları giyecekleri de kesinleşti.

LOS ANGELES'TA NOSTALJİ RÜZGARI

Tarihinde 4. kez Super Bowl maçı oynayacak olan Los Angeles Rams, 1973-1999 yılları arasında giydiği mavi renkli forma ve sarı renkli pantolon ile Patriots'ın karşısına çıkacak. Rams'in mavi renkli formasının kollarında sarı renkli koç boynuzunu andıran çizgi bulunuyor. Formadaki numaralar sarı, oyuncu isimleri beyaz renkle yazılıyor. Kaliforniya ekibinin lacivert renkli kaskının yanında ise, sarı renkli koç boynuzu deseni yer alıyor.

PATRIOTS'TA YİNE BEYAZ FORMA İLE...

 

Öte yandan New England Patriots, geçen yıla kadar uğurlu gelen beyaz forma ve lacivert pantolon ile sahada yer alacak. Massachusetts ekibi, Beyaz renkli forma ile çıktığı Super Bowl maçlarında, 2005 yılında Philadelphia Eagles'ı, 2015 yılında Seattle Seahawks'ı ve 2017 yılında Atlanta Falcons'ı mağlup ederek mutlu sona ulaşmışlardı. Pats, geçen sezon beyaz forma ile çıktığı 52. Super Bowl maçında Philadelphia Eagles'a kaybetmişti. 

2002 YILINDA HANGİ FORMALAR GİYİLMİŞTİ ?

Patriots ile Rams (1995-2015 yılları arasında St. Louis Rams), 3 Şubat 2002 tarihinde, 36. Super Bowl'da karşı karşıya gelmişti. New Orleans'taki Super Dome'da oynayan karşılaşmayı, Adam Vinatieri'nin son saniyede attığı alan golü ile 20-17 kazanan New England Patriots, tarihindeki ilk şampiyonluğunu yaşarken lacivert forma ile sahada yer almıştı. Rams ise, beyaz forma ile mücadele etmişti. 

İki takım, tam 17 yıl sonra, Atlanta'da bu karşılaşmanın rövanşı niteliğindeki maçta, şampiyonluk için mücadele edecek.