Magazin 22.05.2019 00:30

Suriye'ye NEYAD'tan Yardım Eli

Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (NEYAD), AFAD işbirliğiyle Suriye'deki Fırat Kalkanı Bölgesi'nde yaşayan yaklaşık 250 yetim ve öksüz çocukla iftar sofrasında buluştu.
Suriye'ye NEYAD'tan Yardım Eli

Suriye’nin Çobanbey (Al-Rai) beldesinde bulunan AFAD Lojistik Deposu’nda gerçekleştirilen iftara NEYAD Başkanı Nilgün Diptaş ve ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu ve ünlü isimler de katıldı.

Geçen seneden beri Fırat Kakanı Bölgesindeki yardımlarını sürdüren NEYAD ve AFAD’ın bu yıl birlikte düzenledikleri şefkat iftarına katılan edilen ünlü isimler arasında başarılı oyuncu Murat Yıldırım ile Arap dünyasında geniş bir hayran kitlesine sahip olan eşi Imane Elbani ve moda tasarımcısı Ivana Sert vardı.

Suriyeli çocuklar iftar programı öncesi kendileri için kurulan oyun alanında ünlü simlerle birlikte eğlenceli vakit geçirdiler. Murat Yıldırım ve Arapça konuşan eşi Imane Elbani çocuklarla sohbet ederken, Ivana Sert de çocuklarla çeşitli oyunlar oynayarak eğlendiler. Paylaşma ayı olan Ramazan’da Suriyeli yetimlere verilmek üzere Lc Waikiki, Flo Ayakkabı ve Furkan Toys tarafından NEYAD’a bağışlanmış olan bayramlıklar ve çikolatalar iftar sofrasına geçmeden önce ünlü isimlerce çocuklara hediye edildi. Hediyeleşme esnasında çok duygulu anlar yaşandı. Çocuklarla yaşanan bu anlar için NEYAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Diptaş :“O yavruların yüzündeki mahzunluğu ve hediyelerini aldıkları andaki sevinçlerinden dolayı çok duygulandım. Rabbim kimseyi annesiz, babasız bırakmasın. Üstelik bu yavrular savaşın ortasında kimsesiz kalmışlar. Sevgiye, şefkate muhtaçlıkları beni derinden etkiledi ağlamamak için kendimi zor tuttum. Biz yardımlarımızı sürdüreceğiz. Rabbim herkese tüm muhtaçlara yardım etmeyi nasip etsin.” dedi. Murat Yıldırım da: “ Onların şu yüzünün gülümsemesi dünyanın hiçbir yerinde satın alabileceğiniz bir şey değil. Bu çocukların hediyeleri açtığı andaki duygularını ifade edici kelime bulamıyorum. Savaştan bir günlüğüne onları buraya getirdiğimiz için AFAD ve NEYAD ekibine çok teşekkür ediyorum. Çocuklara dokunma fırsatımız oldu ve onları anlayabilme fırsatımız oldu. Dünyanın gözü burada olmalı. Sadece burası da değil, dünyanın bir çok yerinde Yemen’de, Afganistan’da, Filistin’de savaş mağduru çocuklar var. Sadece bir dakikalığına onların yerine kendinizi koymamızı rica ediyorum. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışalım.” dedi


Sonrasında hep birlikte iftar sofrasına geçilerek çocuklarla birlikte yemekler yenildi.