Spor 20.09.2018 02:00

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Kız Çocuklarının Eğitimine Destek Olacak

İzmir'de 2013 yılında Sema Gür'ün girişimleriyle başlayan ve eş zamanlı olarak İstanbul'da da bisiklete binen bir grup gönüllü kadının desteği ile devam eden Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 23 Eylül Pazar günü altıncı kez düzenlenecek.
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Kız Çocuklarının Eğitimine Destek Olacak

Organizasyon, 65 şehirde eş zamanlı olarak yine gönüllü kadınların desteği ile gerçekleştirilecek. Destekçi olan firma sayesinde Süslü Kadınlar Bisiklet turu adına bir kez daha Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’na bağış yapılacak ve onlarca kız çocuğunun eğitimine destek olunacak.

Bisikletin kent yaşamının bir parçası olduğu, çevreyi kirletmediği, doğu dostu bir ulaşım aracı olduğu ve uygun bisiklet politikaları ve yolları olursa kent trafiği için bir çözüm olabileceğini vurgulayan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bir kez daha kadınların dünyanın birçok yerindeki kadınlar gibi günlük kıyafetleriyle ulaşımlarını sağlayabileceğini anlatacak. Bu mesaja dikkat çekebilmek adına kadınların süslenerek katıldığı 6. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 23 Eylül Pazar günü 65 şehrimizde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

“Dünya Otomobilsiz Kentler Günü”ne de vurgu yapıyor

“Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında yapılan “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü”ne de vurgu yapan organizasyon “Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu” diyecek. 6. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu; İsviçre’nin Bern şehrinde Simay Yücel, Almanya’nın Köln şehrinde Yeliz Karadeli ve İtalya’nın Milano şehrinde de Pınar Pinzuti tarafından Fancy Women Bike Ride ismiyle eş zamanlı olarak başlatılacak. Gün kadın-erkek eşitliği, kadın bisikletliye saygı ve bisiklet kazalarında vefat eden bireyler konusunda da önemli mesajlar verecek.