Magazin 20.02.2020 00:30 Güncelleme: 19.02.2020 21:30

 "TARLA KUŞUYDU JULIET" OYUNU" GALA SEYİRCİSİNDEN TAM NOT ALDI!

Deniz Çakır, Engin Alkan, Fatih Al, Mert Şişmanlar'ın rol aldığı müzikli komedi oyunu "Tarla Kuşuydu Juliet" in galası önceki akşam Kenter Tiyatrosu'nda yapıldı.
 "TARLA KUŞUYDU JULIET" OYUNU" GALA SEYİRCİSİNDEN TAM NOT ALDI!

Shakespeare’in meşhur aşıkları Romeo ve Juliet’i gündelik hayatta, çığırından çıkmış bir evlilik içinde sahneye taşıyan Ezop Sahne yapımı oyunun galasına Kaan Sekban, Meral Çetinkaya, Güvenç Dağüstün, Mesude Erarslan, Burçin Büke, Dilek Türkan, Derya Türkan, Güneş Emir gibi sanat camiasının değerli isimleri katıldı.

Ünlü mizah yazarı Ephraim Kishon’un en sevilen eserlerinden biri olan Tarla Kuşuydu Juliet’i dilimize Hale Kuntay çevirdi. Usta yönetmen Engin Alkan’ın yıllar önce Şehir Tiyatroları’nda da yönettiği ve rol aldığı sürprizi, müzikli, seyirciyi kahkahaya boğan oyunda Deniz Çakır, hem Juliet hem de dadı rolünde; Engin Alkan ise hem Romeo hem de rahip rolünde seyirci karşısına çıkıyor. Oyunda başrollere, Shakespeare rolündeki Fatih Al ve çiftin kızı Lukretia rolündeki Mert Şişmanlar eşlik ediyor. Dekor tasarımını Cihan Aşar’ın, kostüm tasarımını Nihal Kaplangı’nın yaptığı “Tarla Kuşuydu Juliet”in müzik direktörlüğünü ise Murat Bavli üstleniyor.

 Romeo ve Juliet’in ölümsüz aşklarını mizahi bir yaklaşımla ele alan Ezop Sahne yapımı “Tarla Kuşuydu Juliet”te “bulutların üzerinde insanı gezdiren aşk nasıl olur da insanı çileden çıkartır?” sorusuna yanıtlar aranıyor. Oyunda, ünlü aşıklar intihar etmiş ama ölememişlerdir. 30 yılı geride bıraktıkları evliliklerinde artık bir kızları da vardır. Gündelik hayatın rutinliğinde, kimsenin hayal bile edemeyeceği bir perişanlıkta hayatı birbirlerine zindan ettikleri günlerden birinde Shakespeare olayları düzeltmek üzere evlerine gelir.

 İki perdelik, eğlenceli oyun galasının ardından seyirciyle buluşmaya devam ediyor.

24 Şubat Pazartesi 20:30’da Duru Ataşehir’de sahnelenecek. Ardından Ankara ve İzmir turnesine çıkacak oyunun Mart ayı biletleri de satışta. Biletler salon gişeleri ve Biletix’ten temin edilebilir.