Kültür Sanat 28.11.2022 13:43

"TASARIMDA RENGİN İŞLEVİ" RAFLARDA YERİNİ ALDI

Rengin asırlar boyu insan hayatında ,sanatta, doğadaki yeri, işlevi ve hayatımıza olan etkisinin incelendiği Dilek Yıldırım Bozal'ın uzun süren araştırmalarının ve çalışmalarının derlendiği "Tasarımda Rengin İşlevi" kitabı raflarda yerini aldı.

Rengin asırlar boyu insan hayatında ,sanatta, doğadaki yeri, işlevi ve hayatımıza olan etkisinin incelendiği Dilek Yıldırım Bozal’ın uzun süren araştırmalarının ve çalışmalarının derlendiği “Tasarımda Rengin İşlevi” kitabı raflarda yerini aldı.

Renkler bizim dünyamızın ve ruhumuzun bir ürünüdür. Renklerde armoniyi sağlamak yapılan her işte işlevsel bir önem taşımaktadır. Rengin algılanmasından başlayarak renk dizgeleri teorilerine, renklerin birbirine etkilerine kadar  uzanan büyük bir kaynakça niteliğinde kitap; aynı zamanda Van Gogh’tan Henri Matisse’e ışık,renk ve doğa ilişkilerini de masaya yatırıyor.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Dilek Yıldırım Bozal; “Bu kitabın amacı renk reçeteleri önermek değil. Tasarımda renk sorununa yaklaşımlar için bir kaynakça yaratacağını düşündüğüm kitabımı; hayatın her alanında rengi daha yakından tanımak, anlamak sanatta ve endüstride kullanılma modellerini tanımlamak üzere kaleme aldım. Tüm bu araştırmaları yaptığım süre boyunca, hayatımızda olduğu kadar tasarımda rengin gerekliliğini, içerik ve oranın ne kadar değerli olduğunu, renk üzerinden temel sanat ve bilim kavramlarını değerlendirmenin önemini bir kez daha kavradım .Okuyucu ile renk algoritmaları üzerinden kuracağımız bağın gücüne inanıyorum” dedi.

“Tasarımda Rengin İşlevi” kitabı D&R ve tüm online mecralarda okuyucu ile buluşuyor.