Spor 07.04.2019 21:19 Güncelleme: 08.04.2019 14:58

Tatankalar Koç Rams Maçına Odaklandı

Sakarya ekibi, Boğaziçi Sultans'a kaybetti.
Tatankalar Koç Rams Maçına Odaklandı

Bertan ERMAN

Türkiye Korumalı Futbol 1. Ligi’nin ilk haftasında Sakarya Tatankaları, deplasmanda Boğaziçi Sultans’a 15-13 mağlup oldu. Tatankalar’da Başantrenör Cenk Yavuz ve import oyunculardan Leondre Simmon, karşılaşma sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

YENİLGİNİN SEBEBİ OFANS HATALARI

Korumalı futbolda defans, ofans ve özel takımların olduğunu söyleyen Cenk Yavuz, “Özel takımlarda bir nebze öndeydik. Defansımız çok iyiydi. Ama ofans olarak çok kötü oynadık. Bu kadar kötü ofans yaparak maç kazanamazsınız. Defans size bütün maçları kazandıramaz. O konuda almamız gereken tedbirler var. Maçın son 2 dakikasında ofansımız ancak toplanıp kafasını maça verebildi. Maç boyunca 4-5 tane fumble, yanlış gaplerin kullanılması, hücum hattında problemler… Yani, koplme ofans olarak yoktuk sahada. Ofans olarak sahada olmazsanız, maç kazanamazsınız. Maç elinize gelse bile, gelir elinizden alırlar onu.” açıklamalarında bulundu. “Boğaziçi’ni tebrik eden Yavuz, “Maçın son saniyesine kadar maçın içinde kaldılar. Sert, disiplinli bir takım. Hiç maçtan kopmadan oynadılar. İyi ofans yapan takım her zaman maç kazanır. O yüzden, bundan sonraki maçlarda daha iyi ofans yapmaya gayret edeceğiz. Boğaziçi’ne de bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum. İnşallah Playoff yapan takımlardan biri oluruz beraber.” dedi.

KOÇ RAMS MAÇINA ODAKLANDILAR

Takımın çok yönlü oyuncusu Leondre Simmon ise, karşılaşma hakkında, “Bireysel performansım için mutluyum. Ama daha önemlisi maçı kazanmaktı. Bence takım olarak önümüze bakmamız gerek. 2 haftalık bir vaktimiz olacak ve hatalarımızdan ders çıkarıp Koç Rams maçına hazırlanacağız.” ifadelerini kullandı.