Güncel - Yaşam 03.03.2016 16:27

Tazminat davası açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında, partisinin Mersin mitingindeki konuşmasında sarf ettiği ifadeleri nedeniyle 50 bin lira manevi tazminat davası açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, partisinin…
Tazminat davası açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, partisinin Mersin mitingindeki konuşmasında sarf ettiği ifadeleri nedeni ile 50 bin lira manevi tazminat davası açtı.

YENİBİRLİK - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları Hüseyin Aydın'ın Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliğine verdiği dava dilekçesinde, Demirtaş'ın 27 Şubat 2016'da "HDP Mersin Akdeniz Barış Mitingi"ndeki konuşmada, Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırı mahiyetinde açıklamalarda bulunduğu belirtildi. Demirtaş'ın ifadelerine yer verilen dilekçede, açıklamaların düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilip hukuken himaye etmenin mümkün olmadığı kaydedildi.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ İHLAL ARACI OLAMAZ"

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Anayasanın ifade özgürlüğü ile ilgili maddelerinin de yer aldığı dilekçede, ifade özgürlüğü ve eleştiri hakkının hiçbir zaman kişilerin uluslararası metinlerle, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan onur ve saygınlığını ihlal aracı olarak kullanılamayacağı belirtildi.

ÖLÇÜSÜZ İTHAMLARDA BULUNULDU

"Sayın Cumhurbaşkanımıza alenen hakaret edildiği, kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu, toplumda itibarının hedef alındığı açıktır. Zira davalı, toplumun ortak değerleri üzerinden haksız ve ölçüsüz ithamlarda bulunmuştur" denilen dilekçede, Demirtaş'ın, Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeni ile 50 bin lira manevi tazminatla cezalandırılması talep edildi.