Spor 07.12.2018 07:40 Güncelleme: 07.12.2018 13:38

Tennessee Titans Play-off'a Koşuyor

NFL'in 14. hafta açılış maçında Tennessee Titans, sahasında Jacksonville Jaguars'ı 30-9 mağlup etti.
Tennessee Titans Play-off'a Koşuyor

Bertan ERMAN

Maça kendi yarı sahasının 27 yarda çizgisinden hücum yaparak başlayan Tennessee Titans, özellikle running backleri Dion Lewis ve Derrick Henry ile istediği gibi ilerledi. Nashville ekibi, son olarak Derrick Henry'nin 3 yardalık koşu oyunuyla gol bölgesine vardı. Touchdown sonrasında Ryan Succop'ın ekstra golü isabetli oldu ve Titans, Jacksonville Jaguars karşısında 7-0 öne geçti. (9.30) Jaguars ise, ilk hücum serisinde etkili olamasa da, savunmada başarılı oldu ve çaylak safety Ronnie Harrsion, Marcus Mariota'nın Tajae Sharpe'a attığı pası, kendi yarı sahasının 26 yarda çizgisinde yakaladı ve 14 yarda daha ilerleyerek takımına yeni bir hücum hakkı kazandırdı. (2.17) Ancak Florida ekibi, degaj sonrasında, Titans'ın çaylak wide receiverı Cameron Batson, degaj dönüşünde büyük bir hata yaptı ve Jaguars oyuncuları tarafından gol bölgesinde düşürüldü. Bunun sonucunda safety sayısı yapan Jags, çeyreği bitimine 45 saniye kala, farkı 5 sayıya indirdi ve bir hücum serisi daha kazandı.

İkinci 15 dakikaya 7-2 geride giren Florida ekibi, önceki çeyrekten kalan hücum serisinde, gol bölgesinin 1 yarda uzağına kadar geldi. Ancak Tennessee Titans savunması, Jaguars'ın son hücum hakkında, Leonard Fournette'in koşu oyununun durdurdu ve sayı yememeyi başardı. (7.25) 18 saniye sonra ise, Derrick Henry'nin 99 yardalık koşu oyunu touchdownla sonuçlandı. Ancak Ryan Succop'ın ekstra golü isabetsiz oldu ve fark 11 sayıya kadar çıktı. (7.07) Nashville ekibi, çeyreğin bitimine 5 saniye kala, Ryan Succop'ın 33 yarda uzaklıktan attığı alan golü sonrasında, soyunma odasına 16-2'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte, Tennessee Titans adına yine sahne alan isim Derrick Henry oldu. Henry, bu sefer 16 yardalık koşu oyunu sonunda gol bölgesine vardı ve maçtaki üçüncü koşu touchdownını yaptı. Ekstra gol sonrasında fark 21 sayıya çıktı. (7.19) Akabinde gerçekleşen Jacksonville Jaguars hücum serisinde ise, Titans'tan linebacker Sharif Finch ve savunma hattı oyuncusu Jurrell Casey, Cody Kessler'ı top kaybına sürükledi. İki savunmacı, Kessler'i sackledi. Bu sırada Sharif Finch'in müdahalesi, topun da yere düşmesini sağladı. Fumbleda düşen topu Finch aldı ve Tennessee Titans, yeni bir hücum hakkı kazandı. (5.41) 11 saniye sonra Derrick Henry, 54 yardalık koşu oyunuyla, kendisinin ve takımının dördüncü touchdownına imza attı. Ekstra gol sonrasında Nashville Ekibi, skoru 30-2'ye getirdi. (5.30) Jaguars ise, ilk touchdown sayısını bir pas oyunundan çıkardı. Wide receiverlardan Dede Westbrook, Cody Kessler'ın 7 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde yakaladı. Ekstra golün de sayı olmasıyla fark 21 sayıya düştü. (1.49) Son 15 dakikada iki takım da sayı üretemedi ve Tennessee Titans, karşılaşmayı 30-9 kazandı. Titans, ligdeki 7. galibiyetini alarak Play-off iddiasını sürdürdü. Aldığı bu mağlubiyet sonrasında Jacksonville Jaguars'ın, pazar akşamındaki maçların sonuçlarına göre Play-off ihtimali sona erebilir.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 TENNESSEE TITANS 

*Derrick Henry (RB): 17 koşu oyununda 238 yarda mesafe ve 4 touchdown

Logan Ryan (CB): 5 solo tackle, 2 tackle desteği, 1 sack

Jurrell Casey (DT): 2 solo tackle, 4 tackle desteği, 1.5 sack

Sharif Finch (LB): 1 solo tackle, 1 tackle desteği, 0.5 sack, 1 kez rakip oyuncuyu fumble yapmaya zorlama, 1 defansif recover

 JACKSONVILLE JAGUARS 

Cody Kessler (QB): 43'te 25 pas isabeti, 240 yarda pas mesafesi, 1 touchdown pası, 5 koşu oyununda 17 yarda mesafe

Dede Westbrook (WR): 10'da 7 pas yakalamada 88 yarda mesafe ve 1 touchdown

Myles Jack (LB): 8 solo tackle, 5 tackle desteği, 1 sack

 

*Derrick Henry, kaydettiği 238 yardalık koşu mesafesi ile, Titans tarihinin bir maçta en çok koşu mesafesine imza atan oyuncusu oldu.