Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem 28.03.2016 16:14

Terörle mücadelede 'ATAK' dönemi

TSK'nın envanterine önceki yıl giren milli taarruz helikopteri ATAK, yaklaşık bir yılı aşkın süredir terörle mücadelede aktif görev yapıyor. YENİBİRLİK - Yüksek manevra kabiliyeti, yeni nesil hedef tespit sistemi, etkin ve özgün silah teknolojisiyle…
Terörle mücadelede 'ATAK' dönemi

TSK'nın envanterine önceki yıl giren milli taarruz helikopteri ATAK, yaklaşık bir yılı aşkın süredir terörle mücadelede aktif görev yapıyor.

YENİBİRLİK - Yüksek manevra kabiliyeti, yeni nesil hedef tespit sistemi, etkin ve özgün silah teknolojisiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gücüne güç katan milli taarruz helikopteri ATAK, son bir yıldır terörle mücadele operasyonlarının sürdürüldüğü bölgelerde aktif görev yapıyor. Türkiye'yi helikopter satın alan bir ülke konumundan helikopter üreten ve satan bir ülke konumuna yükselten ATAK'ın TSK envanterindeki sayısı her geçen gün artıyor. Milli taarruz helikopterlerinin konuşlandırıldığı Kara Havacılık Komutanlığına bağlı 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı da kapılarını Anadolu Ajansına açtı.

ATAK seçkin Türk pilotlarına emanet

Milli helikopteri kullandıkları için mutlulukları yüzlerinden okunan seçkin Türk pilotları, ATAK'larla gökyüzünde adeta kuş gibi süzülüyor. TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ tarafından yapılan tanıtım gösterilerinde halk arasında "takla" diye nitelendirilen 360 derece manevra gücüyle hafızalara kazınan ATAK helikopterleri, sahip olduğu üstün özelliklerle de dikkati çekiyor. ATAK, 90 dereceye yakın açılarla yükselme, dalma, burun ya da kuyruk sabit kalacak şekilde kendi etrafında dönme ve yana uçuş gibi helikopterler için zor kabul edilen manevraları başarıyla yapıyor.

Avcı kaskı

Helikopterde ASELSAN özgün üretimi ASELFLIR-300T gece-gündüz termal görüş ve hedefleme sistemi ile avcı kaska montajlanmış nişangah sistemi bulunuyor.
ATAK helikopteri hedefi çıplak gözle görmeden de vurabiliyor.

Terörle mücadele

ATAK helikopterleri yaklaşık bir yılı aşkın süredir terörle mücadelede aktif görev alıyor. Sarp ve derin vadilerde manevra yapabilen ATAK, terörle mücadele kapsamında Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da güvenlik güçlerine destek oluyor.