Teknoloji 20.10.2016 15:27 Güncelleme: 20.10.2016 15:38

Tesla'dan sürücüsüz otomobil adımı

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın kurucusu Elen Musk şirketin geliştireceği yeni bir yazılımla bütün modelleri sürücüsüz olacak düzenleyeceklerini açıkladı
Tesla'dan sürücüsüz otomobil adımı

YENİBİRLİK - Otomobillerindeki oto-pilot yazılımı geçen sene tanıtan Tesla, halihazırda bazı modellerinde yarı-sürücüsüz deneyim yaşatıyor. Tesla'nın şu an sahip olduğu sürücüsüz otomobiller yollarda üstün bir performans sergileyemese de gerekli anlarda sürücüye yardımcı olacak şekilde tasarlanmış. Ancak şirketin kurucusu ve CEO'su Elen Musk, yeni geliştirecekleri yazılımı, "Basitçe söylemek gerekirse aracın içerisine yerleştirilmiş bir süper bilgisayar" olarak tanımladı. Musk, henüz geliştirme aşamasında olan yazılımın şimdilik "gölge modu"nda çalıştırıldığını açıkladı. Tamamıyla işlevsel olabilmesi için zamana ihtiyaç olduğu belirtilen yazılımın, şu an sadece geri planda veri depoladığı bildirildi. Musk, şirketinin bir gün gerçek anlamıyla sürücüsüz otomobil üreteceğine inandığını açıkladı. Musk'ın açıklamasının yatırımcı toplantısına kısa bir süre kala gelmesi, Tesla'nın henüz kara geçmemesi sorununu geri planda tutma çabası olarak değerlendirildi.

Trafikte ilerleyebiliyor

Tesla'nın S ve X serilerinde sürücüsüz mod özelliği bulunuyor. Bu mod tamamıyla işlevsel olmasa da otomobilin şeritte kalmasını ve trafikte ilerleyebilmesini sağlıyor. Tesla'nın yeni otomobili Model 3, 2017 yılında piyasaya çıkacak. Şimdiye kadar üretilen en ucuz Tesla otomobili olan Model 3 şimdiden 400 binden fazla ön sipariş aldı.