Spor 16.02.2019 02:00 Güncelleme: 16.02.2019 00:25

Tour Of Antalya'nın Hedefi Büyük

Antalya'da 21-24 Şubat tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek Tour of Antalya yol bisiklet yarışı 44 miyar Euroluk bisiklet turizminden pay alma yolunda emin adımlarla ilerliyor
Tour Of Antalya'nın Hedefi Büyük

Uluslararası Bisiklet Birliği'nin (UCI) takviminde 2.2 kategorisinde yer alan, 4 etaptan oluşan ve 21 ülkeden üçü Pro-Kıta takımı olmak üzere 28 takım ile 168 sporcunun mücadele edeceği "Tour Of Antalya powered by AKRA" yol bisiklet yarışı 21-24 Şubat tarihleri arasında Antalya'da 2'nci kez düzenlenecek. Tour of Antalya Genel Direktörü Aydın Ayhan Güney, “Geçen sene yaptığımız organizasyon dünyada en iyi yarışlardan biri seçildi. Bu sene de Antalya’yı en iyi şekilde tanıtıp, güzel bir organizasyon yapacağız” dedi.

21 ÜLKEDEN 28 TAKIM

Bu yıl çok güçlü takımları Antalya’da ağırlayacaklarını belirten Aydın Ayhan Güney, “Tour of Antalya, 2010 yılından beri hayalini kurduğumuz bir organizasyon. Çünkü bisiklette erken sezon yarışları çok büyük ilgi görür. Dünyadaki bütün takımların yarış ihtiyaçları olduğu dönem Ocak-Şubat aylarıdır. Çünkü Mart ayıyla birlikte Avrupa’da diğer yarışlar çoğalmaya başlıyor. Bu plan çerçevesinde hep böyle bir organizasyon düşünüyorduk. Ama kısmet geçen seneye yapmak oldu. Bu yarışlar yüksek maliyetli yarışlar. Özel sponsorluklar gerektiriyor. Akra Grup’un da önderliğinde Antalya’daki şirketlerin sahiplenmesiyle böyle bir cesaret aldık. Geçen sene organizasyonumuz çok iyi geçti. Hatta geçen sene birincisini yapmamıza rağmen dünyada en iyi organize edilen 2.2 yarışlarından birisi seçildi. Bu başarı da çok fazla takımın başvurmasını sağladı. Geçen sene takım bulmakta zorlanırken bu yıl 100’ü aşkın takım başvurdu. Kendi kriterlerimize göre ekipleri seçtik. 21 ülkeden 28 takım katılıyor. Bunlar kendi ülkelerinde güçlü olan ve bizim de hedeflediğimiz takımlar” dedi.

'AMACIMIZ BİSİKLET TURİZMİNDEN PAY ALMAK'

Türkiye’nin ve bunun için en ideal şehir olan Antalya'nın bisiklet sektöründen pay almasını hedeflediklerini söyleyen Güney, “Bizim diğer amacımız Antalya’nın tanıtımı ve Antalya’daki bisiklet kamplarının ve turizminin çoğalması. Dünyadaki bisiklet sektörünün hacmi yaklaşık 200 milyar Euro. Bunun 44 miyar Euro’su bisiklet turizminden geliyor. Dünyada büyük bir sektör bu. Biz de bu sektörden Türkiye olarak pay alınmasını sağlamak amacıyla Antalya bölgesinde spor kamplarının çoğalması için bunu yapıyoruz. Baktığınız zaman başarı da gelmeye başladı” diye konuştu. Güney, Tour Of Antlaya ile Antalya’nın tarihini ön plana çıkaracaklarını, yarışın tarihinin çok stratejik ve çok güzel olduğunu bu yarış tarihine sahip çıkmalarının gerektiğini sözlerine ekledi.