Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem 26.09.2021 16:29 Güncelleme: 26.09.2021 16:57

Touristica UNESCO Photo Safari'nin ilk etabı Kapadokya'da tamamlandı

UNESCO'NUN 17 Kültürel Mirasını kapsayan Foto Safari'nin ilki,  23-25 Eylül tarihleri arasında Kapadokya'da gerçekleşti.
Touristica UNESCO Photo Safari'nin ilk etabı Kapadokya'da tamamlandı

Fotoğraf tutkunları tarafından büyük ilgi gören safarinin Kapadokya etabında, 64 katılımcının fotoğrafları yarışacak ve kazananlar 8 Ekim’de açıklanacak

TOURISTICA UNESCO PHOTO SAFARI, 6-9 Ekim tarihleri arasında Bursa Cumalıkızık ve Safranboluetaplarıyla devam edecek

NAİLE ÇARDAK - KAPADOKYA 

UNESCO’NUN 17 Kültürel Mirasını kapsayacak Foto Safari’nin  ilki, 23-25 Eylül tarihlerinde Kapadokya’da gerçekleşti.

Fotoğraf tutkunları, Türkiye'nin UNESCO  Dünya Mirası Listesi'ndeki kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerinin bulunduğu alanların tanıtımı amacıyla başlatılan "Touristica UNESCO Photo Safari" etkinliğinin ilk ayağında Kapadokya'yı fotoğrafladı.

Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansının (TGA) desteği, Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) iş birliğinde düzenlenen etkinliğe katılan 64 fotoğraf tutkunu katıldı. Fotoğraf meraklıları, 3 gün boyunca Göreme, Güvercinlik Vadisi, Zelve-Paşabağlar Ören Yeri, Çavuşin, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Avanos ve Ürgüp'te tarihi ve kültürel alanların yanında Kapadokya bölgesindeki doğal kaya oluşumlarını fotoğrafladı. Safarinin son gününde ise Kapadokya balon turu ve fotoğraflaması gerçekleşti.

Dereceye giren fotoğraflara para ödülü verilecek

Photo Safari Organizasyon Komitesi Başkanı Serdar Karaduman;Projede bu yıl Türkiye’nin UNESCO DÜNYA KÜLTÜREL miraslarından 17 ana unsuru fotoğraflanacağını söyledi. Karaduman, “İlk etabımızı Kapadokya’da tamamladık. Fotoğraftutkunlarının  organizasyonumuza gösterdiği ilgiden çok memnunuz. Kapadokya katılımcıl arı, çektikleri fotoğrafları 28 Eylül'e kadar organizasyon kapsamında düzenlenen ödüllü yarışmaya gönderebilecek. Türkiye’nin önemli fotoğraf sanatçılarından oluşan seçici kurulumuzun değerlendirmeleri sonucu, Kapadokya etabının sonuçları 8 Ekim'de Safranbolu’daaçıklanac ak. En iyi seçilen birinci fotoğrafın sahibine 5 bin, ikincisine 4 bin, üçüncüsüne 3 bin lira ödülün verileceği yarışmanın birincisi aynı zamanda 20 bin liralık büyük ödül için yarışa devam edecek” dedi.

TOURISTICA UNESCO PHOTO SAFARI, 6-9 Ekim tarihleri arasında Bursa Cumalıkızık ve Safranbolu Karabük turuyla devam edecek

Fotoğrafseverler ve kültür turizmine ilgi duyan herkesin katılabileceği foto safarinin ikinci etabında UNESCO unsuru olanBursa Cumalıkızık  ve Safranbolu fotoğraflanacak. 18 yaşını doldurmuş herkesin katılabileceği safari, bu etabında da yine kazananlara ödül vermeye devam edecek.