Kültür Sanat 02.05.2019 03:00

TRABZON'DA TİYATRO COŞKUSU BAŞLIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce bu yıl 20'ncisi düzenlenecek Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali perdelerini açıyor.
TRABZON'DA TİYATRO COŞKUSU BAŞLIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğünce Trabzon Devlet Tiyatrosunun ev sahipliğinde düzenlenen "20. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali" bugün başlayacak.

Kültür Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, DT Genel Müdürlüğünce Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun ev sahipliğinde düzenlenecek festivale 8 ülkeden yaklaşık 100 sanatçı katılacak.

Dünyadan seçkin tiyatro eserlerinin sanatseverlerle buluşacağı festivalde, geleneksel el sanatlarından gölge oyunu Karagöz'e, yazarlık ve hikaye anlatımından karikatüre, çocuklar ve gençler için çeşitli atölyeler oluşturulacak.

İspanya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, Romanya, Rusya, Ukrayna ve Gürcistan'dan tiyatro gruplarını ağırlayacak festival bugün düzenlenecek kortej yürüyüşüyle başlayacak. Festivalin ilk oyunu, Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak "Korkut Ata" olacak.

Festival kapsamında, Ukrayna'dan Lasya Ukrainka Rus Drama Ulusal Akademik Tiyatrosu "Bir Boksörün Kalbi", Romanya'dan Tony Bulandra Tiyatrosu "6. Koğuş", İspanya'dan Yllana Tiyatrosu "Şefler", Hırvatistan'dan Lea Sekulic Tiyatrosu "Pentimento"yu sahneleyecek.

Ayrıca, Gürcistan'dan Shota Rustaveli Devlet Dram Tiyatrosu "Ev Sahibi ve Misafir", Rusya'dan A.A. Bryantsev Gençlik Tiyatrosu "Genç Werther'in Acıları", Yunanistan'dan Art Vouveau Tiyatrosu "Koltuk Değnekleri", Fransa'dan Fools & Feathers Tiyatrosu "Sıradışı Zamanlar"ı sahneye taşıyacak.
Ankara Devlet Tiyatrosu da festivale "Kontrbas" ve "Eyvah Nadir" adlı oyunlarla katılacak.

Ayrıca festivale onur konuğu olarak katılacak sanatçı Olcay Kavuzlu, etkinlik kapsamında söyleşi gerçekleştirecek. Bu yıl 20'ncisi düzenlenen, bugüne kadar 234 ülkeden 345 tiyatro grubunun yer aldığı ve 455 oyunun sahnelendiği festival 16 Mayıs'ta sona erecek.