Ordu 20.05.2019 03:00

"Tüm imkanlarımızla bölgedeyiz"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Aybastı ilçesindeki heyelana maruz kalan vatandaşlara yönelik tankerlerle içme suyu takviyesi yapıldığını, iftar, sahur ve barınma sorunlarının ortadan kaldırıldığını bildirdi.
"Tüm imkanlarımızla bölgedeyiz"

Vatandaşların iftar ve sahur yemek ihtiyaçlarının yanı sıra mahalleye ramazan paketleri de dağıtıldığını vurgulayan Güler, şunları kaydetti:

"Afete maruz kalan vatandaşlarımızın taşınma, nakil işlemini gerçekleştirdik.   Bu arada bölge izole edilecek. Bölgeyi tetikleyen yer altı ve yüzey suları 1-2 gün içinde kontrollü bir şekilde heyelan bölgesinden uzaklaştırılarak derelere deşarj edilecek. Bunların yanı sıra bölgenin ivedilikle afet risk haritası çıkarılacak."

Güler, hiçbir eksiklik göstermeden tüm imkanlarla bölgede olduklarına işaret ederek,   "Mağdur olan vatandaşlarımızın üzüntüsü bizim üzüntümüzdür. Devletimiz güçlüdür. Hiçbir endişeye imkan vermeden çalışmalarımızı sıkı bir şekilde sürdüreceğiz. Halkımıza hiçbir sıkıntı hissettirmeyeceğiz."    değerlendirmesinde bulundu.