Vakıf Katılım web
Tiyatro 25.11.2019 14:37

TUNCER CÜCENOĞLU'NUN KADINCIKLAR ADLI OYUNU OKUMA TİYATROSU'NDA

İstanbul Devlet Tiyatrosu 2019-2020 sezonunda Garibaldi Sahnesinde düzenlediği "Pazar Okumaları" ile seyircilerin karşısına çıkmaya devam ediyor.
TUNCER CÜCENOĞLU'NUN KADINCIKLAR ADLI OYUNU  OKUMA TİYATROSU'NDA

24 Kasım Pazar günü Garibaldi Sahnesinde temsil edilen okuma tiyatrosu etkinliği Tuncer Cücenoğlu anısına gerçekleştirilen, yazarın 1983 yılında kaleme aldığı Kadıncıklar adlı oyun oldu. Cücenoğlu’nun kızı Gamze Devrim Cücenoğlu’nun da katıldığı etkinlik izleyiciden büyük ilgi gördü.

Kadıncıklar, toplumdan çeşitli sebeplerle dışlanarak veya dışlanıldığını hissederek genelevde bir araya gelmiş olan insanların sorunlarını, birbirlerine olan bağlılıkları ile bu sorunlarla nasıl mücadele ettiklerini anlatan sosyal içerikli ve çarpıcı bir oyun. İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı Sevinç Erol’un yönettiği Kadıncıklar’da imam nikahı, berdel, töre-namus cinayetleri, ekonomik zorluklar gibi konular, çeşitli kadın karakterlerin yaşam öyküleri altında geçmişi sorgulama, gelecek korkusu, aile baskısı, mesleki rekabet, fedakarlık gibi temalarla işleniyor.

Oyundaki karakterlere Dilek Güven, Jale Yücel, Gözen Müftüoğlu, Yıldırım Gücük, Savaş Özdemir, Şule Gezgöç, , Ozan Dağara, Zekayi Metin, Emir Üstündağ ve Yusuf Can Sancaklı hayat verdi.

Kadıncıklar oyunu 8 Aralık Pazar günü saat 15.00’te bir kez daha ücretsiz olarak temsil edilecek.