Spor 17.05.2019 20:54

Türk Derbisinden A. Efes Finale Çıktı

THY EuroLeague Final Four'da Anadolu Efes, yarı finalde Fenerbahçe Beko'yu 92-73 yenerek adını finale yazdırdı.
Türk Derbisinden A. Efes Finale Çıktı

Bertan ERMAN

Her iki temsilcimiz de, maça birbirini deneyerek başladı. Anadolu Efes, karşılıklı sayılar sonrasında 5-5'lik eşitliği Shane Larkin'in art arda bulduğu üçlüklerle bozarak farkı 6 sayıya çıkardı. Fenerbahçe Beko ise, Marko Guduric önderliğinde toparlansa da, maçın ilk televizyon molasına Efes'in 15-14'lük üstünlüğüyle girildi. (3.53) Fener, mola sonrasında oyun düzeninden kopmadı. Sarı Kanaryalar, zaman zaman üstünlüğün değiştiği ilk 10 dakikayı, Kostas Sloukas'ın bitime 4 saniye kala attığı 3 sayılık basket sonrasında 20-19 önde tamamladı.

Anadolu Efes, Nikola Kailnic'in serbest atış isabetleriyle başlayıp farkı 3 sayıya çıkaran Sarı Lacivertliler karşısında, James Anderson ve Vasilije Micic'in kaydettiği sayılarla 10-0'lık bir seri yakaladı. Fenerbahçe Beko, 7 sayı farkla geriye düşmesinin ardından erken molaya başvurdu. (6.57) Mola sonrasında Kostas Sloukas ve Melih Mahmutoğlu ile dış atış isabetleri bulan Sarı Kanaryalar, farkı 1 sayıya düşürdü. (6.06) Ancak Efes, James Anderson ve Brock Motum'un kenardan gelerek verdikleri ekstra katkılarla Fener'in öne geçmesine izin vermedi. Fenerbahçe Beko, son dakikalarda Jan Vesely ile içeriden sayılar bularak farkı eritmeye çalışsa da, Anadolu Efes devreye 45-40'lık üstünlükle girdi.

Üçüncü çeyreğe Larkin-Micic ikilisiyle etkili bir başlangıç yapan Lacivert Beyazlılar, farkın en az 3 sayıya kadar düşmesine izin verirken, televizyon molasına 57-51 önde girmeyi başardı. (4.35) Mola sonrasında Fenerbahçe Beko'nun eksik yönlerini bulup iyi değerlendiren Anadolu Efes, Bryant Dunston'ın serbest atıştan kaydettiği isabetler sonrasında, skor aralığını çift hanelere çıkardı. (1.55) Son 10 dakikaya 68-57 önde giren Efes, Vasilije Micic ile 5 sayılık bir giriş yaptı ve farkı 16 sayıya çıkartırken, Fenerbahçe Beko'yu da erken molaya sürükledi. (8.07) Maçın kontrolünü eline geçiren Lacivert Beyazlılar, oyun düzeninden çıkmadı ve mücadeleden 92-73'lük glibiyetle ayrıldı.

Tarihinde ilk kez THY EuroLeague'de finale kalan Anadolu Efes'te maçın en skorer ismi Shane Larkin, 30 sayı, 7 ribaund ve 7 asistle yıldızlaşırken, Vasilije Micic de 25 sayılık katkısıyla Lacivert Beyazlılar'ın galibiyetinde etkili oldu. Üçüncülük maçına çıkacak olan Fenerbahçe Beko'da Jan Vesely, 14 sayıyla karşılaşmayı tamamladı.

FENERBAHÇE BEKO - ANADOLU EFES

Salon: Fernando Buesa Arena / Vitoria-Gasteiz, İspanya

Hakemler: Luigi Lamonica, Olegs Latisevs, Mehdi Difallah

 Fenerbahçe Beko 

E. Green 13s, N. Melli 9s, B. Hersek, M. Mahmutoğlu 5s, N. Kalinic 12s, T. Biberovic, K. Sloukas 8s, M. Guduric 8s, J. Vesely 14s, S. Güler, A. Muhammed 4s, A. Düverioğlu

Başantrenör: Zeljko Obradovic

 Anadolu Efes 

S. Larkin 30s, R. Beaubois 2s, D. Balbay, B. Motum 9s, S. Şanlı, A. Moerman 7s, B. Tuncer, T. Pleiss, V. Micic 25s, J. Anderson 10s, B. Dunston 9s, K. Simon

Başantrenör: Ergin Ataman

1. Çeyrek: 20-19 (Fenerbahçe Beko Lehine)
2. Çeyrek: 45-38 (Anadolu Efes Lehine)
3. Çeyrek: 68-57 (Anadolu Efes Lehine)