Vakıf Katılım web
Ekonomi 14.03.2018 15:23

Türk Eximbank Çerkezköy OSB'de İrtibat Ofisini Açtı

Türk Eximbank, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğünde irtibat ofisini açtı. Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Eximbank'ın 2017 yılında yüzde 19 artışla 39,3 milyar dolar destek sağladığını kaydetti.
Türk Eximbank Çerkezköy OSB'de İrtibat Ofisini Açtı

Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde düzenlenen açılış töreninde konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler 9 Ocak 2018 tarihinde Türk Eximbank yetkilileriyle bir araya geldiklerini hatırlatarak, "Yaptığımız toplantıda birlikteliğimizin yeni bir ivme kazanması, bölgemiz ihracatçılarına yeni bir atılım ve dönüşüme yol açmasını dileğimizi belirtmiştik. Bugün bu anlamda bu dileğimizin ilk ciddi adımını hızlı bir şekilde atarak, Türk Eximbank Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi irtibat ofisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Türk Eximbank’ı ve çalışmalarını çok önemsiyoruz. Bölgemiz, zaman zaman ifade ettiğimiz üzere, ülkemiz ekonomisi için yaklaşık 20 milyar dolarlık bir cironun gerçekleştiği çok ciddi bir üretim alanıdır. Bu çerçevede; Eximbank’ın çok değerli Genel Müdürü ve heyetine, bölgemize verdikleri önem çerçevesinde, bu irtibat bürosunun açılışına gösterdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Başkan Sözdinler, Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’a teşekkür ederek, "Gönlümüz bu irtibat bürosunun ardından bölgemize Türk Eximbank’ın bir şubesinin açılmasından yanadır. Umut ediyoruz ki, bu irtibat bürosunun ardından bu şubenin açılışını da kısa zamanda gerçekleştiririz. Başta Valim olmak üzere, Genel Müdürümüze ve heyetine, toplantımıza iştirak eden değerli tüm kamu yöneticilerimize, tüm işadamlarımıza, firmalarımızın temsilcilerine, misafirlerimize yoğun mesaileri içinde ayrıca zaman ayırarak geldikleri için çok teşekkür etmek istiyorum. Bölgemiz sanayicilerinin Türk Eximbank ile olan çalışmalarını hızlandıracak bugünkü irtibat bürosu açılışının bölgemiz sanayicilerine ayrıca yeni bir perspektif kazandıracağına inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

"Yüzde 46'ya kredi verdik"
Sözdinler’in ardından konuşan Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım sunum gerçekleştirdi. Yıldırım, Eximbank olarak Türkiye’nin 52 bankası arasında kredi büyüklüğü bakımından 9’uncu olduklarını ifade ederek, "Türkiye’deki ihracat kredilerinin yüzde 46’sını biz veriyoruz. İşimizin önemli bir kısmı kredi diğeri de sigorta. 840 ihracatçımıza Eximbank’ın kredisini kullandırdık. İhracatçılarımızın ihtiyaç duyduğu fon desteğini de sağlıyoruz. Türkiye ekonomisi kabaca yüzde 7 büyürken, Türkiye ihracatı yüzde 10 büyürken, biz 2017’de hem bu dönüşümü gerçekleştirdik. Bu büyümede hükümetimizin desteğini de çok gördük. 2018’de 46 milyar dolarlık hedef belirledik fakat bakanımız bu hedefi 50 milyar dolara çıkarın dediler. Biz de bize verilen her hedefi yakalamak adına çok çalışacağız. Tekirdağ’a toplam 316 milyon dolar destek verdik. 517 firmanın 172’si müşterimiz kredilerin yüzde 18’i ise orta-uzun vadeli. Bu coğrafyada açtığımız irtibat bürosu cidden çok önemliydi" diye konuştu.

"ÇOSB çok önemli"
Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ise ÇOSB’nin önemine vurgu yaparak şunları söyledi:
"Çerkezköy ve ÇOSB bölgemizin en önemli sanayi kuruluşlarından birisi. Son yıllarda yapılan sosyal faaliyet yatırımları ve eğitim yatırımları ile ciddi çalışmalar yapılıyor. Burada önemli ve değerli sanayicilere sahibiz. Eximbank ile beraberde sanayicilerimiz daha efektif şekilde çalışmış olacaklar. Önümüzdeki zamanlarda yeni bir şube ile Tekirdağ’da ki sanayi ve ticaretin gelişmesi için katkılarda da bulunacaklardır. Böyle bir hizmeti getiren ÇOSB ve Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’a da teşekkür ediyorum."
Konuşmaların ardından Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım arasında imzalar atıldıktan sonra protokol üyeleri tarafından irtibat ofisinin açılış kurdelesi kesildi.
Programa, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve çok sayıda davetli ile katıldı.