Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 16.09.2018 09:04

Türk Filmleri Haftasına Ünlü Akını

Bodrum Türk Filmleri Haftası CineBodrum etkinliğinin galasına ünlü oyuncular, yönetmenler akın etti.
Türk Filmleri Haftasına Ünlü Akını

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi, Kos (İstanköy) Belediyesi katkılarıyla Bodrum Sinema ve Kültür Derneği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY)tarafından düzenlenen 8. Bodrum Türk Filmleri Haftası CineBodrum etkinliği galasında oyuncular ve yönetmenler için ödül töreni düzenlendi. Sunuculuğunu Hakan Bilgin’in üstlendiği geceye, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY), Emek Ödülü alan oyunculardan Altan Erkekli, Sumru Yavrucuk ve Bahar Öztan, Yönetmen Müfit Can Saçıntı, Yönetmen Çağan Irmak, Yönetmen Serdar Akar, Yönetmen Murat Şeker, “Çiçero”, “Bizi Hatırla” ve “Çakallarla Dans” filminin oyuncuları, yapımcı Şükrü Avşar ile Mustafa Uslu ve Yeşilçam’ın önemli isimlerinden Necip Sarıcı ile KOS Belediye Başkanı yardımcısı Elias Sfakis ve çok sayıda oyuncu katıldı.

ÖDÜLLER
SİSAY Derneği Başkanı Cenk Sezgin’in açılış konuşmasını yaptığı gecede Bodrum Türk Filmleri Haftası’na katılan çok sayıda yapımcı, yönetmen, oyuncu, sinema salonu yatırımcıları, sahipleri ve sponsor kurumlar plaket alırken, SİSAY Başarı Ödülü Zerrin Tekindor ile Timuçin Esen’e, Basın Ödülü Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı Okan Sarıkaya’ya, Medya Ödülü Nefise Karatay’a, Genç Başarı Ödülü Enes Batur’a, Emek Ödülleri Erkan Can, Sumru Yavrucuk, Altan Erkekli ile Bahar Öztan’a takdim edildi. Onur Ödülü ise Ayşen Gruda’ya verilirken, Yaşam Boyu Onur Ödülü ise Fatma Girik’e verildi. Rahatsızlıkları nedeniyle Fatma Girik ile Ayşen Gruda geceye katılamadı.

FİLMİNİN ADINI UNUTTU
SİSAY Emek Ödülü’nü yönetmen Çağan Irmak’ın elinden alan Altan Erkekli, senaristliğini ve yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yaptığı ve kendisinin de başrolünü üstlendiği “Bizi Hatırla” filminin ismini unutunca salonda kahkaha dolu anlar yaşandı. Daha sonra Çağan Irmak ile paylaştıkları anılardan bahseden Erkekli, aldığı ödülden duyduğu mutluluğu da dile getirdi.
Öte yandan her yıl sunuculuğu üslenen ünlü oyuncu Hakan Bilgin’e her yıl plaket vermeyi unutan Sisay Başkanı Cenk Sezgin geçen yıllın ödülünü Bilgin’e takdim etti. Daha sonra görkemli bir şov ile başından aşağıya gül dökülen Bilgin’e bu yıl için tekrar ödül verildi. Bu duruma çok şaşıran Bilgin ne yapacağını şaşırdı.