Dünya 09.04.2017 11:02

Türk Kızılayından 'Beyaz Baretliler'e kimyasal ekipman eğitimi

Türk Kızılayı, Suriye'deki sivil savunma teşkilatı Beyaz Baretliler'e KBRN ekipmanlarının kullanımı hakkında eğitim verdi.
Türk Kızılayından 'Beyaz Baretliler'e kimyasal ekipman eğitimi

Türk Kızılayınca, Suriye'deki sivil savunma teşkilatı Beyaz Baretliler'e, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) koruyucu ekipmanların kullanımı hakkında eğitim verildi.

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin Han Şeyhun'da kimyasal silahla yaptığı katliam sonrası harekete geçen Türk Kızılayı, Genel Başkan Kerem Kınık'ın da aralarında bulunduğu uzman ekiple İdlib kırsalına geçti.

Sarmada kasabasındaki Türk Kızılayı irtibat ofisinde Beyaz Baretliler'le buluşan Türk Kızılayı, beraberinde getirdikleri 50 koruyucu kiti sivil savunma ve sağlık ekiplerine teslim etti.

Katılımcıları KBRN hakkında kısaca bilgilendiren Türk Kızılayı Toplumsal Faaliyet Alanı Koordinatörü Dr. İlhan Öztürk, kit içerisindeki ekipmanları tek tek anlatarak nasıl kullanılması konusunda uygulamalı eğitim verdi.

Kınık, eğitim sonunda yaptığı açıklamada, "Sivil savunmada çalışan arkadaşlarımızın çoğu kurtarma çalışmaları sırasında bu gazdan etkilendiler. İnşallah verdiğimiz bu eğitim ve ekipmanlarla daha güvende olacaklar." ifadelerini kullandı.

"Türk Kızılayına minnettarız"

Eğitime katılan Beyaz Baretliler İdlib-Hama Sorumlusu Muhammed Hallak da Han Şeyhun'a yapılan kimyasal saldırıda ekip arkadaşlarının da gazdan etkilendiğinin altını çizdi. 

Türkiye'nin iç savaşın başından bu yana yanlarında olduğunu aktaran Hallak, "Eğitim çok verimli geçti. Birçok konuda aydınlatılmış olduk. Ekipman desteği ve eğitim için her zaman yanımızda olan Türk Kızılayına minnettarız." dedi.