Güncel - Yaşam 18.11.2017 23:20 Güncelleme: 18.11.2017 23:25

Türk Kızılayı'ndan Süleymaniye'deki depremzelere çadır yardımı

Türk Kızılayı, Irak'ta depremin en çok zarar verdiği Süleymaniye iline bağlı Halepçe ve Derbendihan ilçelerinde depremden etkilenen vatandaşlara çadır yardımında bulundu.
Türk Kızılayı'ndan Süleymaniye'deki depremzelere çadır yardımı

Irak-İran sınırında 12 Kasım'da yaşanan 7,3'lük depremin hemen ardından harekete geçen Türk Kızılayı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bölgeye şimdiye kadar 66 tırlık insani yardım malzemesi sevk etti.

Irak-İran sınırında deprem

AFAD ve Türk Kızılayı'na bağlı ekipler, Irak Kızılayı'nın iş birliği ile bugün Halepçe, Derbendihan merkezlerinde ve bu ilçelere bağlı köylerde, evi depremde ağır hasar gören vatandaşlara 250 adet çadırın dağıtımını gerçekleştirdi. Türk Kızılayı ekibi ayrıca, Halepçe Devlet Hastahanesi önünde poliklinik hizmeti verebilmesi için 4 adet sosyal çadır, Halepçe Kız Öğrenci Yurdunda da yatakhane olarak kullanılması için 1 adet büyük sosyal çadırın kurulumunu gerçekleştirdi.

Türk Kızılayı Irak Delegasyon Başkanı Göksen Yenigül, çöken bina ve hayatını kaybedenlerin sayısının az, hasarlı bina sayısının fazla olması nedeniyle insanların evlerine giremediklerini ve dışarıda kaldıklarını anlattı.

Yenigül, şunları söyledi:

"Depremde zarar gören ve etkilenen tüm herkese geçmiş olsun dileklerimi belirterek söze başlayayım. Biz bu insanların dışarıda hayatlarını sürdürebilmeleri için onlara barınma malzemeleri ulaştırdık. Bugün Halepçe, Derbendihan ve çevre köylerine toplam 250 adet barınma çadırı kurduk. Yardım malzemelerimizin büyük çoğunluğunu ve mobil mutfağımızı Halepçe ilçe merkezine yerleştirdik, çünkü Halepçe, depremin etkilediği yerleşim yerlerinin ortasında bir konuma sahip. Diğer yandan poliklinik binalarında büyük hasarın meydana geldiği Halepçe Devlet Hastahanesi'nin insanlara hizmet verebilmesi için hastane bahçesinde 4 adet sosyal çadırımızı kurduk ve poliklinik hizmetlerinin şimdilik burada verilmesini sağlamaya çalıştık. Ayrıca hasar gören kız öğrenci yurdundaki 90 öğrenci için yatakhane olarak hizmet verecek büyük bir çadır kurduk."

Yenigül, depremin meydana geldiği ilk andan itibaren öncü ekiplerin iki saat içerisinde Halepçe ve Derbendihan ilçelerine ulaşarak, hasar tespit çalışmalarını yaptıklarını ve 13 Kasım günü ise AFAD ile 55 tırlık insani yardım malzemesini Irak'a ulaştırdıklarını da sözlerine ekledi.