Halkbank web
Ekonomi 22.04.2019 14:03 Güncelleme: 22.04.2019 14:32

Türk turizm sektörüne yatırım çağrısı

Dünya turizminin devlerini bir araya getiren turizmin Davos'u ''World Tourism Forum'' bu yıl 23-25 Mayıs tarihlerinde Angola'da gerçekleştirilecek. Afrika'nın Dubai'si olarak gösterilen Angola'da gerçekleştirilecek zirve öncesinde World Tourism Forum Başkanı Bulut Bağcı'yla başkent Luanda'da biraraya gelen Angola Turizm Bakanı Angela Bragança, Türk turizm sektörüne yatırım çağrısında bulundu. 
Türk turizm sektörüne yatırım çağrısı

NEŞE BERBER

Petrol üretimi ve ihracatında Afrika’daki en büyük ikinci ülke konumunda olan Angola’nın ekonomisini çeşitlendirerek turizmde yabancı yatırımı artırmayı amaçladığını ifade eden Angela Bragança, hükümetin bir takım yeni düzenlemelerle iş kurmayı kolaylaştırdığına dikkat çekti.

Yeni yasayla yatırımcıya büyük kolaylık

Angola hükümetinin yeni yatırım yasasını onayladığını açıklayan Bakan Angela Bragança ‘’Söz konusu yasanın yürürlüğe girmesinden önce şirket kurmak kolay değildi. Yabancıların kuracağı şirketlere Angola vatandaşlarının ortak olması gerekiyordu. Yeni yasayla kurulacak şirketlere vatandaşlarımızın ortak olma zorunluluğu ortadan kaldırıldı. Yapılacak yatırımın türüne göre muafiyet ve teşviklerden yararlanmak mümkün. Yasa, yeni yapılacak yatırımlara vergisel kolaylıklar öngörüyor ve sermayenin ülke dışına çıkarılmasına da olanak veriyor. Şirket kurulmasıyla ilgili işlemler internet üzerinden yapılabiliyor. Yeni yasaya göre asgari yatırım tutarı koşulu da gerekmiyor’’ dedi.

Yatırımcılar için vize bürokrasisi azaltıldı

Bakan Angela Bragança, yatırımcıların ülkeye daha kolay gelmesini sağlamak için yatırımcı vizesiyle ilgili kolaylıklar yapıldığını, bürokrasinin azaltıldığını ve vize almanın çok daha kolaylaştırıldığını belirtti.

1650 kilometrelik kıyı şeridinde sahip Angola’nın yatırımcılar ve turistler tarafından yeni keşfedildiğini söyleyen Angela Bragança ülkenin kongre, iş ve golf turizmi açısından da büyük potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Hollande, Straw ve Sigmar Gabrial Forum’da

Türkiye’nin 100’e yakın iş insanından oluşan heyetle yer alacağı World Tourism Forum, dünyanın dört bir yanından liderler, siyasi otoriteler, dünya turizmine yön veren dev şirketlerin yatırımcıları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ile önemli turizm yatırımcılarını bir araya getirecek.

3 gün sürecek zirve; Fransa eski Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Şansölye Yardımcısı Sigmar Gabriel, İngiltere eski Dışişleri Bakanı Jack Straw gibi çok sayıda ülkeden önemli uluslararası konuşmacıları ağırlayacak.

600 bin: Angola’nın geçen yıl ağırladığı turist