Halkbank web
Ekonomi 23.07.2021 07:00

Türk Teknoloji Şirketinden Dünya Çapında Başarı

Türkiye'nin lider Ayrıcalıklı Erişim Yönetimi (PAM) yazılım üreticisi olarak global arenada faaliyet gösteren Kron, siber güvenlik alanında bir kez daha Gartner'ın Magic Quadrant Raporu'nda yer alarak başarısını tescilledi.
Türk Teknoloji Şirketinden Dünya Çapında Başarı

İleri teknoloji barındıran yazılım ürünlerini Avrupa, Asya-Pasifik, Güney ve Kuzey Amerika’ya ihraç eden Kron, kendi sektöründe Türkiye’den bu rapora iki yıl üst üste giren tek Türk şirketi olma ünvanını elde etti.

Telekomünikasyon, finans, enerji ve sağlık gibi sektörlerde yer alan birçok global firmaya yazılım ürünleri ihraç eden Kron, teknoloji alanında dünyanın önde gelen araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner’ın Magic Quadrant for Privileged Access Management 2021 Raporu’nda yer aldı. Geçen yıl da aynı raporda yer alan şirket böylece siber güvenlik alanında Türkiye’den bu rapora iki yıl üst üste giren tek Türk şirketi olma başarını gösterdi. Global arenada bu alandaki tüm şirketlerin teknolojik seviyelerini, yaratıcıklarını ve piyasadaki etkinliklerini ve PAM alanındaki yazılım ürünlerinin yetenek ve kapasitelerini değerlendiren Gartner, alanının liderlerini seçiyor. Üst üste ikinci kez raporda yer alan Kron’un Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yenel; “Dünyaca ünlü Gartner’ın Magic Quadrant for Privileged Access Management Raporu’nda tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yılda yer alıyoruz. Ayrıcalıklı Erişim Yönetimi (Privileged Access Management-PAM) alanında Türkiye’nin ve dünyanın alanında lider konumdaki kurumlarına hizmet veren ve yazılım ürünlerini Avrupa, Asya-Pasifik, Güney ve Kuzey Amerika’ya ihraç eden bir şirket olarak ürünlerimizin başarısı ve kalitesinin Gartner tarafından bir kez daha tescil edilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarıya katkı sunan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Rekabette farkını ortaya koyan dünyaca ünlü firmalar listeye alınıyor

Dünyanın önde gelen araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner, Magic Quadrant for Privileged Access Management Raporu’nu global arenada bu alanda ürün geliştiren tüm şirketlerin yazılım çözümlerine ait teknolojik seviyelerini, yaratıcıklarını ve piyasadaki etkinliklerini ve PAM alanındaki etkinliğini değerlendirerek oluşturuyor. Gartner, üretici firmaları tamamen somut ve objektif verilere dayalı şekilde ürün stratejisinden, pazarlama stratejisi, müşteri memnuniyetine kadar pek çok farklı alanda ve toplamda 500’den fazla kritere göre tarafsız olarak değerlendirip, rekabette fark yaratan firmaları tespit ederek listeye alıyor.

PAM alanında en iyisi!

Bilgi teknolojileri alanının siber güvenlik odağında yer alan Ayrıcalıklı Erişim Yönetimi (Privileged Access Management-PAM) gizlilik gerektiren kritik kurumsal verilere, şirketlerin KVKK, GDPR vb. regülasyonlarla korumakla yükümlü olduğu kişisel verilere erişimi detaylı ve sıkı bir şekilde kontrol ederek, yönetmeye yarayan bir çözüm olarak konumlanıyor. Gartner’ın Magic Quadrant for Privileged Access Management Raporu’na göre; Kron’un PAM ürünü; hem ayrıcalıklı kimlik bilgisi yönetiminde hem de tüm kimlik bilgilerinin hızla değiştirilmesi gerektiği gibi önemli durumlarda yüksek performans gösteriyor. Ayrıcalıklı oturum yönetiminde ise hem oturum yönetimi hem de kayıtlı oturumları hızla gözden geçirme ve denetleme gibi birçok farklı özelliği ile alanında en iyisi olarak tanımlanıyor. Kron, İstanbul İTÜ ARI Teknokent’teki merkezi, Ankara Bilkent Cyberpark ve İzmir’deki Ar-Ge merkezleri, New Jersey ve İslamabad ofisleriyle çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.