Spor 13.02.2019 22:19

Türk Telekom'un Rakibi Fenerbahçe Beko

Basketbol Erkekler Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe Beko, çeyrek finalde Bahçeşehir Koleji'ni 78-70 mağlup etti.
Türk Telekom'un Rakibi Fenerbahçe Beko

Maçın ilk sayıları, Bahçeşehir Koleji'nden D.J. White'ın Nicolo Melli'yi poster ettiği smaçla gelse de, daha kontrollü olan takım Fenerbahçe Beko, Ahmet Düverioğlu-Nicolo Melli ikilisiyle oyunda üstünlük kurmaya başladı. Bahçeşehir, farkın daha fazla açılmasına izin vermese de, ilk televizyon molasına Sarı Kanaryalar 12-9 önde girdi. (4.39) Mola dönüşünde etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe Beko, 13-3'lük bir seri yakalayarak ilk 10 dakikayı 25-12 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de, özellikle Nicolo Melli'nn başarılı performansının yanı sıra Joffrey Lauvergne'in de oyuna ağırlık koyması, Sarı Lacivertliler'in devreye 48-33'lük üstünlükle gitmesini sağladı.

Üçüncü çeyreğe de kuvvetli oyununu sürdürerek başlayan Fenerbahçe Beko, Joffrey Lauvergne ve Gigi Datome ile bulduğu sayılarla farkı 20 sayının üzerine çıkardı. (6.20) ilerleyen saniyelerde gerçekleşen bir ribaund pozisyonunda Bahçeşehir Koleji'nin veteran pivotu Marcus Slaughter, Gigi Datome'nin kolundan çektiği ile ilgili bir itirazda bulundu. Aynı zamanda, Bahçeşehir Başantrenörü Stefanos Dedas da bu pozisyonla ilgili bir sitemde bulundu. Bu sitem sonucunda ikinci teknik faulünü alan Dedas, oyunu terk etmek zorunda kaldı. (5.59) Kırmızı Ejderhalar, sadece 4 sayı kaydettiği üçüncü çeyreğin televizyon molasına 61-37 geride girdi. (4.45) Son çeyreğe 66-41 önde giren Fenerbahçe Beko karşısında, savunma hatalarını iyi değerlendirmeye başlayan Bahçeşehir Koleji, Marcus Slaughter, Hakan Yapar ve Andy Rautins ile etkili olarak arayı kapatmaya başladı ve farkı 13 sayıya kadar düşürdü. (5.09) Son saniyelerde farkı tek hanelere indiren Kırmızı Ejderhalar için kalan süre yeterli olmadı ve Sarı Kanaryalar karşılaşmayı 78-70 kazandı.

Yarı finalde Türk Telekom'un rakibi olan Fenerbahçe Beko'da maçın en etkili ismi, 20 sayı ve 7 ribaundla Nicolo Melli oldu. Turnuvaya veda eden Bahçeşehir Koleji'nde Andy Rautins, 20 sayı, 3 ribaund ve 2 asist kaydetti.

FENERBAHÇE BEKO - BAHÇEŞEHİR KOLEJİ

Salon: Ankara Spor Salonu

Hakemler: Yener Yılmaz, Kaan Büyükçil, Musa Kazım Çetin

 Fenerbahçe Beko 

E. Green, E. Tırpancı, N. Melli, B. Hersek, M. Mahmutoğlu, K. Sloukas, E. Arna, S. Güler, A. Muhammed, A. Düverioğlu, G. Datome, J. Lauvergne

Başantrenör: Zeljko Obradovic

 Bahçeşehir Koleji 

A. Rautins, D.J. White, C. Altıntığ, H. Özdemir, F. Cantitiz, Y. Turna, A. Özcan, H. Yapar, Q. Colom, M. Harris, M. Slaughter, E. Preldzic

Başantrenör: Stefanos Dedas

Diskalifiye: Stefanos Dedas (Bahçeşehir Koleji, 2 Teknik Faul)

1. Çeyrek: 25-12 (Fenerbahçe Beko Lehine)
2. Çeyrek: 48-33 (Fenerbahçe Beko Lehine)
3. Çeyrek: 66-41 (Fenerbahçe Beko Lehine)