Halkbank web
Ekonomi 07.10.2022 07:00

Türkiye İtalyan kozmetik üreticilerinin radarında

Yıllar içerisinde 5.5 milyar Euro'luk pazar büyüklüğüne ulaşarak tüm dünyanın ilgi odağı haline gelen Türkiye kozmetik sektörü, İtalyanların da dikkatini çekiyor.
Türkiye İtalyan kozmetik üreticilerinin radarında

Yıllar içerisinde 5.5 milyar Euro’luk pazar büyüklüğüne ulaşarak tüm dünyanın ilgi odağı haline gelen Türkiye kozmetik sektörü, İtalyanların da dikkatini çekiyor. Türkiye kozmetik pazarında hali hazırda yüzde 5’lik bir pazar payına sahip olan İtalyanlar, Italian Trade Agency (ITA) organizasyonu ile 75 İtalyan kozmetik üreticisini Beauty Istanbul Fuarı’na gönderiyor. İtalya Türkiye’nin 65 milyon dolarlık ithalatıyla 5. sırada yer alıyor.

Her yıl ortalama yüz de 10 oranında büyüyerek 5.5 milyar avroluk bir pazar büyüklüğüne ulaşan Türk kozmetik sektörü, İtalyan firmaların yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Türkiye kozmetik pazarında yüzde 5’lik bir paya sahip olan İtalyanlar, pazar paylarını arttırmak ve yeni ticari iş birlikteliklerine imza atmak için 75 kozmetik üreticisi ile birlikte 13 – 15 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenecek Beauty Istanbul Fuarı’nda yerini alıyor. Italian Trade Agency - ITA organizasyonu ile fuara katılımları sağlayan İtalyan kozmetik üreticileri, yeni trend ürünlerini fuarda görücüye çıkaracak. İtalya Türkiye’nin 65 milyon dolarlık ithalatıyla 5. sırada yer alıyor.

Türkiye 300 milyar Euro’luk dünya pazarında cazibesini arttırıyor
Dünya kozmetik pazarının büyüklüğü 2022 yılında 300 milyar avroya çıkarken, Türkiye’nin 5.5 milyar avroluk bir pazar büyüklüğünde yer alması, potansiyelin beklenenden fazla olduğunun da bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Dünya kozmetik pazarı için bir cazibe merkezi haline gelen Türkiye, kozmetik ve güzellik sektörünün önde gelen etkinliklerinden biri olan Beauty Istanbul’a ev sahipliği yapıyor. İtalyan şirketlerinin global iş geliştirmelerini destekleyen, danışmanlık ve eğitim veren Italian Trade Agency – ITA, Türkiye’ye gelecek 75 İtalyan kozmetik üreticisi ile birlikte fuarda yer alarak, hem yeni trend ürünlerini tanıtma imkanı bulacak hem de hali hazırda yüzde 5 olan pazar paylarını artırmanın yolunu arayacak.