Güncel - Yaşam 23.04.2019 09:01 Güncelleme: 23.04.2019 15:06

Türkiye İttifakı'nı anlamak..

Tayyip Erdoğan'ın 82 milyonu kapsayan 'Türkiye İttifakı' söyleminden HDP'yle ittifak niyeti ya da PKK'ya göz kırpma manasını çıkarmak bizi iyi niyetli bir yaklaşımın uzağına savurur.
Türkiye İttifakı'nı anlamak..

Avni ÖZGÜREL

Cumhurbaşkanımızın seçim sürecinde oluşan gerilimin düşürülmesine dönük ‘kızgın demiri soğutmak lazım’ sözü ve ardından sonra ortaya koyduğu ‘Türkiye İttifakı’ tanımı hiç tereddüt yok ki herkesin gönülden destekleyeceği bir ifade.

Keza yine kendisinin işareti doğrultusunda ‘Seksen iki milyonu’ içine alan çerçeveye şu ya da bu mülahazayla katılmamak/mülahazat hanesi açmak ‘milli birlik, bütünlük’ iddiasıyla bağdaştırılması zor bir tutum.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu tanım, seçim sürecinde yarışan siyasi partilerin ittifak gruplarına bir yenisini eklemek olarak görülemez.. Zira gayet açık ki; 1 Nisan sabahı günün ilk saatlerinde Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’nin balkonunda yaptığı konuşmadan başlayarak Erdoğan her vesileyle seçim yarışının bittiğini, hızla Türkiye’nin gerçek gündemine dönülmesi suretiyle seçimsiz geçecek dört buçuk yıllık döneme odaklanması gerektiğini anlatıyor.

Dolayısıyla Tayyip Erdoğan’ın 82 milyonu kapsayan ‘Türkiye İttifakı’ söyleminden HDP’yle ittifak niyeti ya da PKK’ya göz kırpma manasını çıkarmak bizi iyi niyetli bir yaklaşımın uzağına savurur.  

Neticeten cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ifa ettiği görev ve üstlendiği sorumluluğun sonucu/gereği olan üstelik kendisine, şahsiyetine yakışan bir yaklaşım sergilemiştir.