Spor 17.02.2019 20:34

Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe Beko

Basketbol Erkekler Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'i 80-70 yenerek şampiyon oldu.
Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe Beko

Anadolu Efes, maça Adrien Moerman ve Doğuş Balbay'ın basketleri ile 4-0'lık bir başlangıç yaptı. (8.53) Efes, iyi bir savunma yapmasına karşın, Fenerbahçe Beko'nun Lacivert Beyazlılar'a hücumda reaksiyonu oldu. Efes, 9-9'luk beraberlikle giden maçı, Krunoslav Simon'un basketiyle eşitliği bozdu. (4.46) Maçın ilk televizyon molasına, Anadolu Efes'in 11-9'luk üstünlüğüyle gidildi. (4.21) Moladan etkili dönen Lacivert Beyazlılar, farkı bir ara 7 sayıya kadar çıkardı. Ancak Fenerbahçe Beko, Efes'e karşı hücumda cevap vermeye devam etti. Anadolu Efes, son topu değerlendiremese de, ilk 10 dakikayı 20-16 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Rodrigue Beaubois'nın serbest atış isabetleriyle başlayan Anadolu Efes, farkı 6 sayıya yükseltti. (9.39) Fakat Lacivert Beyazlılar, savunmadaki sertliğini sergileyemedi ve basit hatalar yaptı. Bunu iyi değerlendiren Fenerbahçe Beko, 13-0'lık seri ile rakibne karşı 7 sayılık üstünlük kurdu. (4.52) Özellikle bu serinin son sayılarında, Gigi Datome'nin payı büyüktü. Ancak Efes, önce Doğuş Balbay, 28 saniye sonrasında ise Adrien Moerman ile üçlükler bularak, çeyreğin bitimine 4 dakika kala, farkı 1 sayıya indirdi. Fakat Lacivert Beyazlılar, kalan sürede skor üstünlüğünü eline geçiremedi. Devreye Fenerbahçe Beko'nun 39-34'lük üstünlüğüyle gidildi.

Üçüncü çeyrekte, her iki takım da hücumdaki ağırlıklarını ortaya koydu. Ancak Anadolu Efes, boyalı alandan Bryant Dunston'ı boyalı alanda beslemeye başladı ve uzun bir süre sonra öne geçerken, fakrı da 4 sayıya kadar çıkardı. (5.18) Fakat Fenerbahçe Beko, Melih Mahmutoğlu, Gigi Datome ve Nicolo Melli'nin kritik yerlerde kaydettikleri dış atış isabetleri ile oyunun kontrolünü eline geçirdi.

Son 10 dakikaya 61-57 önde giren Sarı Kanaryalar karşısında Moerman ve Dunston ile sayılar bulan Anadolu Efes, skora 61-61'lik eşitlik getirdi. (8.26) Fenerbahçe Beko, buna karşılık Kostas Sloukas'ın 3 sayılık basketi ve Gigi Datome'nin turnikesi ile farkı bir kez daha 5 sayıya çıkardı ve Efes, rakibinin ritm yakalamaması için erken bir mola aldı. (7.37) Savunmada da ağırlığını koyan Sarı Lacivertliler, Efes'in hücum opsiyonlarını tıkadı. Fenerbahçe Beko, Gigi Datome'nin basketi ile farkı çift hanelere çıkardı. (3.13) Kalan sürede Anadolu Efes bir geri dönüş gerçekleştiremedi ve karşılaşma Sarı Kanaryalar'ın 80-70'lik galibiyetiyle sonuçlandı.

6. kez Türkiye Kupası'nda şampiyon olan Fenerbahçe Beko'da Gigi Datome, 22 sayı, 7 ribaund ve 4 asist, Kostas Sloukas ise, 19 sayı ve 9 asistle yıldızlaştı. Anadolu Efes'te Adrien Moerman, 18 sayı, 8 ribaund ve 2 asistle karşılaşmayı tamamladı.

FENERBAHÇE BEKO - ANADOLU EFES

Salon: Ankara Spor Salonu

Hakemler: Emin Moğulkoç, Yener Yılmaz, Alper Altuğ Köselerli

 Fenerbahçe Beko 

E. Green 3s, E. Tırpancı, N. Melli 7s, B. Hersek, M. Mahmutoğlu 10s, N. Kalinic 8s, K. Sloukas 19s, E. Arna, S. Güler, A. Muhammed 5s, A. Düverioğlu 6s, G. Datome 22s

Başantrenör: Zeljko Obradovic

 Anadolu Efes 

R. Beaubois 5s, M. Kurtuldum, Y. Saybir, D. Balbay 5s, M. Birsen, O. Bitim, S. Şanlı, A. Moerman 18s, B. Tuncer, V. Micic 16s, B. Dunston 15s, K. Simon 11s

Başantrenör: Ergin Ataman

5 Faulle Çıkan Oyuncu: Doğuş Balbay (Anadolu Efes)

1. Çeyrek: 20-16 (Anadolu Efes Lehine)
2. Çeyrek: 39-34 (Fenerbahçe Beko Lehine)
3. Çeyrek: 61-57 (Fenerbahçe Beko Lehine)