Spor 13.02.2019 19:08

Türkiye Kupası'nda İlk Yarı Finalist Türk Telekom

Basketbol Erkekler Türkiye Kupası'nda Türk Telekom, çeyrek finalde Galatasaray Doğa Sigorta'yı 85-79 yenerek yarı finale kaldı.
Türkiye Kupası'nda İlk Yarı Finalist Türk Telekom

Maça Aaron Harrisıon ile etkili bir başlangıç yapan Galatasaray Doğa Sigorta, Türk Telekom karşısında 8-2'lik bir seri buldu. (8.05) İlk başta iyi hücumlar yapamayan başkent ekibi ise, Vladimir Stimac ile toparlandı ve farkı 1 sayıya düşürdü. (6.53) Daha sonra Reggie Redding ve T.J. Campbell'ın basketleri, Mavi Kaplanlar'ı 12-8 öne geçirdi. (5.43) İstanbul ekibinin cevabı yine Aaron Harrison'ın etkili performansıyla oldu. Uzun bir süre karşılıklı basketlerle skor üstünlüğünün el değiştirdiği ilk çeyreğin bitimine 45 saniye kala, Türk Telekom'dan Kaya Peker, yaptığı ikinci faul sonrasında itirazları nedeniyle teknik faul aldı ve kısa süre içinde büyük bir faul problemine girdi. Ancak bu duruma rağmen Mavi Kaplanlar, Galatasaray Doğa Sigorta'nın genç ismi Ege Arar'ın hatalarını iyi değerlendirdi. Sylven Landesberg'ün, 3 sayı denemesi sırasında Ege Arar'dan aldığı faul sonrasında, serbest atışları kaçırmadı. Neticede ikinci çeyreğe 22-22'lik eşitlikle girildi.

Türk Telekom, ikinci çeyreğe Sylven Landesberg'ün basketleriyle başlayarak, İstanbul ekibine karşı 26-22'lik üstünlük kurdu. (7.29) 3 dakikadan fazla bir sürede sayı kaydedemeyen Galatasaray Doğa Sigorta, Ayberk Olmaz'ın faul atışındaki isabetleriyle bu sorununa son verdi. (6.40) Fakat bu durum, Türk Telekom'un oyundaki kontrolünü bozmadı ve aradaki skor farkı 5 sayıya kadar çıktı. (5.11) Daha sonra ABD'li oyuncularıyla ivme yakalayan Galatasaray Doğa Sigorta, soyunma odasına 41-38'lik üstünlükle gitti.

İlk 20 dakikada Galatasaray Doğa Sigorta,Türk Telekom'a boyalı alanda zor anlar yaşattı başkent ekibinin 3 pota altı oyuncusunu faul problemine soktu (Vladimir Stimac, Nusret Yıldırım ve Kaya Peker) Türk Telekom'un bu süre içinde 10 top kaybı yapması dikkat çekti.

Üçüncü çeyreğe Kenny Gabriel ve Vladimir Stimac'ın basketleriyle başlayan Mavi Kaplanlar, skor üstünlüğünü eline geçirdi. (9.04) Ancak Galatasaray Doğa Sigorta, ilk yarıdaki performansını sürdürdü ve 5 dakika sonunda televizyon molasına 50-49 önde girdi. Karşılaşma, mola dönüşünde Yunus Sonsırma ile başlayan bir üçlük düellosuna dönüştü. Bu düello, Yunus'un x fact performansı ile Türk Telekom'un lehine oldu. Daha sonra Vladimir Stimac ile boyalı alandan sayı bulan başkent ekibi, Aslanlar'a karşı 60-57'lik üstünlük kurdu. (1.23) Son dakika içinde Vladimir Stimac ve T.J. Campbell ile basketler bulan Türk Telekom, dördüncü çeyreğe, maçtaki en yüksek farkla (7 sayı) 64-57 önde girdi.

Galatasaray Doğa Sigorta, 8 sayı geri düşmesine rağmen, son 10 dakikanın başlarında Türk Telekom'u erken faul problemine soktu ve takım kaptanı Göksenin Köksal'ın hücumda aldığı sorumlulukla maça yeniden ortak oldu. Türk Telekom Başantrenörü Burak Gören'e çıkan teknik faul sonrasında Erol Can Çinko, serbest atış şansını değerlendirdi ve maça 69-69'luk eşitlik geldi. (5.09) Takımlar, uzun bir süre sayı yapmakta zorluk yaşadı ve oyunun içinde isabetli faul atışlarıyla kaldı. Ancak Tai Webster'ın orta mesafeden attığı basket, Galatasaray Doğa Sigorta'yı 73-72 öne geçirdi. (2.40) Kıran kırana geçen maçın son dakikasına 77-77 beraberlikle girildi. Bu sürede ilk olarak karşılıklı top kayıpları oldu. Son 30 saniyeye girilirken Vladimir Stimac, basket faulden bulduğu sayılarla skor üstünlüğünü Türk Telekom elde etti. Bir sonraki hücumda Erol Can Çinko, 3 sayılık basketi kaçırdı. Stimac'ın 2+1'lik sayı katkısından sonra Metin Türen ile büyük bir avantaj yakaladı. Bitime 2 saniye kala Caner Erdeniz'in basketi, sadece maçın skorunu tayin etti. Mücadeleyi 85-79 kazanan Türk Telekom, yarı finale çıkan takım olurken, Galatasaray Doğa Sigorta turnuvaya veda etti. Mavi Kaplanlar, yarı finalde Fenerbahçe Beko - Bahçeşehir Koleji maçının galibi ile finale kalmak için karşılaşacak.

Türk Telekom'da maçın en skorer ismi Sylven Landesberg, 27 sayı, 4 ribaund ve 1 asistle yıldızlaşırken, Vladimir Stimac da 21 sayı ve 12 ribaundla double double yaptı. Galatasaray Doğa Sigorta'da Zach Auguste, karşılaşmayı 21 sayı ve 7 ribaundla tamamladı.

TÜRK TELEKOM - GALATASARAY DOĞA SİGORTA

Salon: Ankara Spor Salonu

Hakemler: Emin Moğulkoç, Sinan İşgüder, Alper Özgök

 Türk Telekom 

S. Landesberg 27s, R. Redding 8s, P. Kaya, C. Akın 1s, Y. Sonsırma 6s E. Arslan, K. Peker 2s, M. Türen 3s, N. Yıldırım 2s, K. Gabriel 6s, T.J. Campbell 9s, V. Stimac 21s

Başantrenör: Burak Gören

 Galatasaray Doğa Sigorta 

G. Köksal 12s, N. Hayes 11s, A. Harrison 13s, T. Webster 12s, Z. Auguste 21s, A. Olmaz 2s, C. Erdeniz 3s, E. Arar, E. Çinko 5s, J. Klobucar, C. Korkmaz, E. Gökalp

Başantrenör: Ertuğrul Erdoğan

5 Faulle Çıkan Oyuncu: Aaron Harrison (Galatasaray DS)

1. Çeyrek: 22-22
2. Çeyrek: 41-38 (Galatasaray DS Lehine)
3. Çeyrek: 64-57 (Türk Telekom Lehine)