Kültür Sanat 03.12.2018 20:44

Türkiye Sineması Ve İzmir Çin'de Tanıtıldı

Çin Uluslararası Kısa Film Festivali'nde Türkiye Sineması ve çekim kolaylıkları tanıtıldı…
Türkiye Sineması Ve İzmir Çin'de Tanıtıldı

Bu yıl 9. su düzenlenen ve Çin devletinin desteklediği tek kısa film festivali olan Çin Uluslararası Yeni Medya Kısa Film Festivali’nin onur konuğu olarak festivale katılan İzmir Kısa Film Festivali, Türkiye Sineması ve Türkiye’de çekim olanaklarını Çin’li sinema profesyonellerine tanıttı. İzmir Film ve Televizyon Yapımcıları Derneği tarafından organize edilen Focus On Turkey isimli sunumda sinema prodüksiyonları için mekan, teknik olanaklar, nitelikli işgücü ve özellikle post prodüksiyon kalitesi ve uygun fiyatlar konusunda bilgi verildi.

Shenzhen ve İzmir arasında sinema ile bir kültür köprüsü kuruldu

Sunum öncesi konuşan Shenzhen Ticaret Odası Genel Sekreteri Shi Quing Türkiye Sineması’nı Shenzhen’de festivallerinde ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ve iki ülke arasındaki ticaretin, gerçekleştirilecek kültürel etkileşim ve işbirliği ile daha çok ilerleyeceğini ve ülkelerin birbirlerini daha iyi tanıyacaklarını ifade etti. Shenzhen Medya Grubu adına konuşan medya grubunun başkan yardımcısı Hu Zhenguo ise düzenledikleri festival ile ülke kültürlerini Çin’e getirerek kültürel etkileşime katkıda bulunduklarını belirtti. Bu yıl festivallerinde ilk defa bir ülke sunumunun gerçekleştirildiğini kaydeden Hu, İzmir Kısa Film Festivali ve Çin Uluslararası Kısa Film Festivalinin ortaklaşa gerçekleştirdikleri ve ilk Çin Türk ortak yapımı olan kısa film çalışmasının sinema ve televizyon alanında atılmış küçük ama etkili bir adım olduğunu ve gelecekte bu birlikteliği sürdürmek istediklerini söyledi.

Focus on Turkey Sunumu yoğun ilgi gördü…

Yapılan sunumlarda, yapımcı Yonca Ertürk Türkiye’de prodüksiyon kolaylıkları ve daha önce çekilmiş olan Hollywood filmlerinden bahsederken, Sinan Şensivas Türkiye’nin teknik anlamda dünya standartına ulaştığını ve işgücü konusunda son derece başarılı ve profesyonel isimlerin Türkiye’de hizmet verdiklerini söyledi. Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Parsa, İzmir’de bulunan üniversiteler ve eğitim koşulları ile ilgili bilgi verdi. İzmir Kısa Film Festivali direktörü Yusuf Saygı ise CSFF ortaklığıyla, İzmir Kalkınma Ajansı ve İZTO’nun katkıları ile gerçekleştirdikleri kısa filmlerin çekim hikayelerini ve İzmir’i nasıl doğal plato olarak kullandıklarını anlattı. Sunumun sonunda ise çekilen 2 kısa film ilk defa izleyici ile buluştu ve yapılan gösterimlerin ardından yönetmenler Wang Le ve Zang Nan Türkiye’de yaşadıkları prodüksiyon kolaylıklarını izleyiciler ile paylaştılar ve merak edilen soruları cevapladılar. Çekilen iki kısa film 1 ay boyunca Shenzhen Medya Grubu kanallarında gösterilerek İzmir’in tanıtımına katkı sağlayacaklar.